– Інвестиції розблоковані. Сьогодні, 3 жовтня, Верховна Рада прийняла закон №1054-1, який дозволяє приватизацію всіх підприємств, крім стратегічних. Скоро ми закінчимо узгоджувати список з 800 підприємств для передачі на приватизацію. Звичайно, важливі для держави підприємства будуть залишені у власності. А все інше буде передано на приватизацію заради залучення інвестицій та економічного зростання, – повідомив Тимофій Милованов міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

Вже призначені радники з приватизації для п’ятьох компаній: Одеський припортовий завод, Вугільна компанія Краснолиманська, Індар, завод Електроважмаш, Об’єднана гірничо-хімічна компанія.

На цю новину негайно відгукнувся Інтернет. “У Франції 57% підприємств — державні. А в наших умовах приватизація держвласності – то прихований дерибан залишків державної землі, нерухомості і матеріальних цінностей. Продали Укртелеком в приватні руки, він що – розквітнув? Порізали кабелі на кольоровий металобрухт, позвільняли працівників, повідключали стаціонарні телефони. І кінців не знайдеш! Реальні ринкові закони і корпоратизацію держпідприємств ця влада обіцяє не раніше 2021 року. А прихватизація – ось вона, вже. Класика жанру: поки народ шумить – йде реальний дерибан!”, – пишуть користувачі соцмереж.

А у Кабміні відзначили, що прийняті новації не торкнуться об’єктів національної безпеки, підприємств, які працюють на ВСУ, атомної енергетики, об’єктів спорту, зв’язку, культури, підприємств, які забезпечують безпеку руху і навігації.