Саме через них ТОВ «Енера Вінниця» планує зупинили подачу електроенергії до об’єктів КП «Вінницяоблводоканалу».

На офіційній сторінці ТОВ «Енера Вінниця» вказано: «Керівництво КП «Вінницяоблводоканал» не виконало жодних домовленостей, які були досягнуті під час неодноразових зустрічей, зокрема, засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участю міського голови Вінниці Сергія Моргунова, сесій міської та обласної рад. Станом на 2 жовтня борг КП «Вінницяоблводоканал» перед постачальною енергетичною компанією ТОВ «Енера Вінниця» становить 6 млн. 50 тис. грн.»

«І це не враховуючи поточних платежів за вересень цього року, які облводоканал також не зробив. А це ще близько 8-ми мільйонів гривень, – додає директор ТОВ «Енера Вінниця» Олександр Близнюк.

І це після того, як 19 вересня у міській раді відбулося відкрите засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, де були досягнуті певні домовленості хоча б про часткове погашення боргів. Та енергетики стверджують, що жодних платежів від облводоканалу так і не надійшло. На тому ж засіданні комісія ухвалила рішення заборонити відключати Водоканал від електроенергії і знайти механізми фінансової підтримки цього підприємства. Утім, цього так і не спромоглися зробити. Тому вінничанам варто готуватися до “засушливого” періоду, який невідомо скільки триватиме.

Ілона ВАЛЬТЕР