Він зник біля села Жирівка.

Літак Ан-12 UR-CAH авіакомпанії “Україна Аероальянс” здійснював чартерний вантажний рейс з міста Віґо (Іспанія) до Львова.

07:29 один член екіпажу вийшов на зв’язок та повідомив, що літак Ан-12 здійснив аварійне приземлення, але невідомо, де саме. О 07:46 літак Ан-12 знайшли на відстані 1,5 км від злітно-посадкової смуги. Він впав у селі Сокільники неподалік цвинтаря.

На борту літака перебувало 8 осіб, з них 7 членів екіпажу та одна особа, що супроводжувала вантаж. Спочатку міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив про трьох загиблих, трьох важко поранених і про те, що двох пасажирів ще шукають. За пів години він уточнив, що загинули п’ятеро осіб. Це командир Віталій Степаненко, Маєвський Ігор, який був помічником командира, а також Кузьменко Юрій – штурман, Завадюк Ігор – бортовий технік і Кириленко Володимир – радіооператор. Лікар Ігор Стояновський заявив, що серед них двоє вінничан.

Вижили два інженери Шахов Олег та Амелькін Андрій, а також ще один бортовий технік Корякін Андрій. Всі, хто вижили, були у носовій частині літака.

Потерпілі в авіакатастрофі АН-12 у важкому стані з численними травмами

Лікарі повідомляють про їхній важкий стан, у кожного численні скелетні травми, перелами, черепно-мозкові травми. Двоє з них вже прооперовані, операція ще одного триває, він у найважчому стані. Але лікарі запевняють, що загрози їхньому життю немає. Відомо, що один з них киянин, інший із Запоріжжя, ще один з Вінниці.

За фактом аварійної посадки літака на Львівщині поліцейські відкрили кримінальне провадження за статтею «порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту». Санкція статті передбачає до 10 років ув’язнення, – розповіла речниця патрульної поліції Львівщини Світлана Добровольська.

На місці аварійного приземлення літака працює слідчо-оперативна група та працівники інших підрозділів поліції Львівщини.

Валентина Лісова