Комусь не до вподоби, що громада прагне перемін без його чи її участі, але нам це імпонує. Ми самоорганізувалися проти викиду шкідливих речовин у повітря ДП «Тростянецький спиртовий завод», двадцять три доби жили на вулиці, ми зуміли очистити водойму поблизу спиртозаводу, ми прибирали вулиці, паркову зону, важко працювали лопатами й іншим бу­ді­вельним інвентарем і будемо ще працювати.

Ми не знаємо подібних прикладів згуртованості громад, та й не можемо знати. Мало про це пишуть у газетах та показують по телевізору. Це ж не сенсація. От коли хтось когось зґвалтував, вбив та стріляв – це тема.

Так ось, шановні “громадські активісти”! Не на селищну раду ви навели «чорну порчу», яка стала основою публікації «Серед порушень при закупівлях – Тростянецька селищна рада лідер?» Ви облили лайном усю громаду й кожного її жителя, котрий свідомо мислить і бажає перемін на краще, без виділення жовчі з організму й в так бідне атмосферне повітря селища.

Отже, давайте ми, не одноосібно, не заангажовано, а гуртом спробуємо дати спростування на публікацію.

Чи то не знали, чи то не хо­тіли знати “громадські активісти”, Тростянецька громада за останніх п’ять років є активним учасником розбудови свого селища. Тісна співпраця громади і місцевої влади дає свій результат через громадські слухання, опитування сесійних рішень. Завдяки цьому реконструйовані ДНЗ та заклади освіти з сучасним переобладнанням, оновленою матеріально-технічною базою. Проведено реконструкцію спортивного комплексу, а до нього руки не доходили упродовж останніх тридцяти років. Тут же збудовано нову котельню, придбано спортивний інвентар, і прем’єрліга України з волейболу проходить саме тут. А ви не знали?

Окрім цього, повністю модернізовано систему вуличного освітлення, щорічно проводяться роботи з реконструкції і заміни старих водогонів мереж водовідведення тощо.

Шановні вінничани і жителі області, читачі газети «33-й канал»! До вас звертаються тростянчани, яких громадська орга­ні­зація опустила трохи нижче плінтуса. Ми сьогодні маємо сучасний парк, сквери, фонтани, дитячі і спортивні майданчики. Це погано? Ні – це добре. Запевняємо: у нас все гаразд. Та й щодо доріг, ще з ранньої весни щорічно в селищі здійснюється їхній поточний ремонт. І, мабуть, тому наші дороги не перетворилися в «напрямок», як в інших населених пунктах. Маємо сподівання, що державна програма капітального будівництва доріг дійде незабаром і до сіл та селищ. Маємо цілісність. Оту – українську. І не заважайте нам жити. Ми якось без доброчинників полюбимо Україну. Така наша громада, яка безмежно любить своє селище.

Додається 121 підпис.