Йшлося про причини аварійності та посилення заходів поліції та зацікавлених служб для покращення безпекової ситуації на дорогах Вінниччини.

У пресконференції взяли участь представники управління превентивної діяльності ГУНП, управління патрульної поліції, Управління дорожнього господарства Вінницької ОДА, Управління Укртрансбезпеки у Вінницькій області та КП «Вінницька транспортна компанія». Як розповів т.в.о. начальника управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області Олексій Заверуха, при загальній тенденції зменшення дорожньо-транспортних пригод з потерпілими – з 438 в минулому році до 414 у поточному, збільшилась кількість загиблих осіб на 12. В цьому році в аваріях загинуло 95 людей ( в минулому році – 83), серед них п’ятеро дітей. 537 осіб травмувалися, в тому числі 84 дитини.

З початку року на території області сталося 7 маштабних дорожньо-транспортних пригод, в яких 10 осіб загинули та 41 особа травмувалася.

Аналіз стану аварійності показав, що пік кількості автопригод з постраждалими припав на серпень місяць – 14,7% від усіх ДТП.

Найчастіше автопригоди стаються о 14:00 годині (в цей час було скоєно 7,3% від усіх ДТП). Разом з тим, найбільша кількість ДТП з постраждалими припадає на 18:00 годину.

Поширеними видами автопригод залишається зіткнення (61,4%), наїзд на перешкоду (15,5%), наїзд на транспортний засіб, який стоїть (10,3%), що загалом складає 87,2% від усіх ДТП.

Основними причинами автопригод, які були вчинені в 2019 році, є недотримання дистанції, порушення правил маневрування, перевищення безпечної швидкості руху, керування транспортним засобом у нетверезому стані, порушення правил проїзду перехресть.

З вини п’яних водіїв сталося 24 аварії, в яких 3 особи загинули та 29 травмувалися.

З 1 жовтня в рамках проведення комплексу профілактичних заходів «Безпека дорожнього руху – це життя» буде збільшена кількість автопатрулів на трасі М-12 та на ділянках доріг в напрямку Могилів-Подільського.

За словами начальника відділу управління патрульної поліції Дмитра Сивака, поліцейські проведуть роз’яснювальну роботу з школярами на тематику дотримання правил дорожнього руху, водіями, посилять контроль за пасажироперевізниками .

В свою чергу, заступник начальника Управління дорожнього господарства Вінницької ОДА Олександр Шнепа розповів про заплановані безпекові заходи, зокрема, про заплановане на найближчу перспективу встановлення на території автошляхів 80 камер відеонагляду.