Навіть іноземні гості були вражені сучасним приміщенням вінницького театру, європейською Вінницею і не забули прикупити на базарі популярного вінницького сала.

В новому приміщенні Вінницького академічного обласного театру ляльок відбувся міжнародний ювілейний фестиваль театрів ляльок «Подільска лялька» – 2019. В ньому взяли участь крім вінницького, театри ляльок  із обласних центрів України та м. Києва Литви, Молдови.

Тиждень тривало це незабутнє дійство, як відвідали більше 2000 малюків м. Вінниці. Всі присутні були вражені новим, сучасним приміщенням театру, який переїхав у ліве крило «книжки». Дирекція театру, актори та батьки дякували керівництву області та депутатам Вінницької облради за таке чудове приміщення.

В суботу відбулось нагородження. Перше місце міжнародне жюрі присудило Вінницькому академічному театру ляльок. Призові місця здобули театри із Литви та Хмельницького.

Номер актрис Вінницького театру ляльок – пародію на «Лебединне озеро» жюрі відзначило за артистичність та професіоналізм. Сподобались і інші виступи, які підготували господарі фестивалю для заключного концерту.

Фестиваль сказав усім – до наступних зустрічей.

Юлія Іванюк