Захід Targi Seniora покликаний опікуватися життям людей поважного віку та підвищувати якість медичних, санаторних, готельних, туристичних та інших послуг для них. Очікується, що 2019 року виставковий ярмарок срібних поколінь у Кельце буде однією з найгучніших подій Польщі, яка збере громадські сили та бізнесові кола з багатьох країн світу. Організатори гарантують не тільки широкий асортимент товарів і послуг, але й унікальну атмосферу зустрічі, що поєднуватиме розмаїту виставкову зону з привабливою культурно-розважальною обстановкою на великій сцені та цікавими лекціями у воркшоп-секторі. Насичена програма супровідних заходів передбачає концерти, виступи, презентації, конкурси, семінари, безкоштовні тести, консультації та багато іншого.

Вінниця репрезентує свої можливості на міжнародній арені з урахуванням унікальних місцевих особливостей та відповідно до європейських стандартів. Такий масштабний задум став можливим завдяки зусиллям Вінницького міського голови Сергія Моргунова та Президента міста Кельце Богдана Венти.

Столиця Поділля є одним із найрозвиненіших центрів медицини у Східній Європі, зокрема в царині стоматології, офтальмології, кардіології та нейрохірургії, а Вінницький регіон славиться багатопрофільним санаторієм у Немирові й унікальним бальнеологічним курортом Хмільник, радонові води якого за своїми властивостями аналогічні водам Баден-Бадена. Кількість іноземних клієнтів щороку зростає — ця тенденція вселяє надії щодо подальших перспектив підвищення попиту на діагностику, лікування, оздоровлення та відпочинок. Одна з головних причин такої популярності України — низькі ціни на медичні послуги з високою кваліфікацією фахівців.

Як слушно зауважив Сергій Моргунов, який став одним з амбасадорів ярмарку, «Україна має надзвичайно потужний потенціал щодо розвитку медичного туризму, і Вінниччина є яскравим підтвердженням цієї тези. Проте ми чітко розуміємо, що наразі цей напрямок потребує серйозної та послідовної підтримки органів влади та консолідації бізнесу. Участь у міжнародній виставці — наша спільна ініціатива з містом-побратимом Кельце. Ми сподіваємося, це забезпечить дієвий механізм для активізації розвитку в’їзного туризму».

У виставковій зоні міст-побратимів буде представлений стенд “Winnica. Miasto idei”, що позиціонуватиме Вінницю як місто розмаїтих ідей для відпочинку срібних поколінь, де можна не лише отримати висококваліфіковану медичну допомогу в сучасних центрах і клініках та оздоровитися в унікальних курортних зонах, але й комфортно відпочити, взяти участь у яскравих фестивалях, відвідати культурні та розважальні заклади, насолодитися дивовижними краєвидами, ознайомитися з віковими традиціями краю та скуштувати страви автентичної подільської кухні в сучасних рестораціях.

«Ми отримали чудову нагоду застосувати досвід вінницьких туроператорів і лікарів та принести реальну користь власному місту, презентувавши його як повноцінний туристичний бренд із нішевою пропозицією медичних послуг. Наша участь у келецьких Targi Seniora покликана забезпечити громадян Польщі доступною інформацією, що суттєво прискорить процес звернення до якісних послуг на українських теренах. Основна мета — просування вінницького туристичного продукту на міжнародному ринку, популяризація туристичних можливостей України та демонстрація новітніх досягнень у сфері послуг широкому загалу», – зауважує в. о. директора департаменту маркетингу міста та туризму О. Вешелені.

Міська рада ініціювала системні кроки в розвитку “срібного туризму”, залучивши до участі в ярмарку місцевий бізнес відповідного профілю. Це медичні заклади, санаторії, готелі, туристичні фірми та муніципальна страхова компанія. Їх діяльність націлена на якісне обслуговування із дотриманням світових стандартів.