Таке рішення сьогодні суд ухвалив із подачі поліції та прокуратури Вінниччини, куди звернувся керівник МП області Варсонофій та голови релігійних громад цієї церкви у Луці-Мелешківській та Великій Кісниці…

За що ж поліція, прокуратура і МП «прибирають» посадовця ВінОДА?

В суді спливли шокуючі факти, що клопотання про відсторонення від посади до суду надійшло у рамках досудового слідства у кримінальному провадженні від 2 жовтня, підозрюваним у якому є начальник управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації Ігор Салецький. Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції у Вінницькій області. Раніше Ігорю Салецькому уже оголосили підозру за статтею «самуправство». Йому закидають неправомірні дії при реєстрації релігійних громад сіл Лука Мелешківська Вінницького району та Велика Кісниця, які з Московського патріархату перейшли до Православної церкви України, тобто змінили підлеглість. І 2 до 10 жовтня Феміда Вінниці в спайці із поліцією і прокуратурою експрес-методом прибрали Салецького із посади! Браво! Це рекорд!

І це при тому, що поліцейське слідство, що має на руках всі документи і допити, клопотало про відсторонення Ігоря Салецього під посади, аргументуючи це тим, що він може впливати на свідків, знищить публічні документи та може сховатись від слідства… Без будь-яких доказів!

Варто зазначити, що Ігор Салецький намагався пояснити, що впливу на свідків із МП і ПЦУ чинити не може, а також що усі документиє у відкритих реєстрах та слідчої НП. Також він зазначив, що на сьогодні як начальник управління у справах національностей та релігій має бути присутній на близько 35-ти судах, де релігійні громади вирішують спори про зміну конфесійної підлеглості. Його відсторонення від посади фактично зупинить цей процес на догоду МП.

Також Ігор Салецький зазначив, що раніше 32 суди різних інстанцій уже визнали правомірними дії управління при реєстрації громад ПЦУ, які змінили конфесійну приналежність з Московського патріархату на Православну церкву України.

Оцінивши усі позиції і аргументи сторін, суддя Ігор Вишар оголосив про відсторонення від посади Салецькогостроком на 2 місяці під криги «Ганьба» і посмішки представників МП…

Втім, як стало відомо ще до цього ганебного суду, під час якого окремі бабусі із традиційного супроводу акцій МП російською кричали журналістам 33kanal.com«у нас нет держави» чи «идиваюй», Ігор Салецький 9 жовтня ще встиг виграти головний суд в своїй кар’єрі держслужбовця! Може тому так біснувались адепти «руського міра» у Вінниці під час його тимчасового відсторонення від посади.

А тим часом під судом лунала молитва за захисників України на Донбасі та багатоголосе «Геть московських попів!!!»