Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 146 КК України за фактом замаху, із застосуванням вогнепальної зброї, на життя двох осіб та незаконного позбавлення волі із застосуванням насильства, що мало місце у Калинівському районі.

-За результатами злочинних дій одному із потерпілих завдано тілесні ушкодження різного ступеня.У вчиненні вказаних злочинів, у порядку ст. 208 КПК України, затримано двох місцевих жителів та їм повідомлено про підозру.

Слідчий, за погодженням з прокурором, звернувся до Вінницького міського суду з клопотанням про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наразі слідчий суддя, попри наявності судимості в одного з підозрюваних та ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, обрав затриманим запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.Прокуратура Вінницької області не погоджується з прийнятими рішеннями слідчого судді Вінницького міського суду та готує апеляційні скарги, – заявили у пресслужбі прокуратури Вінницької області

Валентина Лісова