– 6 жовтня до поліції звернулась мешканка села Остапківці Немирівського району, яка виявила мертвим свого 66-річного співмешканця. Оглянувши потерпілого, слідчі виявили вогнепальне поранення черевної порожнини. За попередніми даними слідства, через власну необережність чоловік випадково вистрелив собі у черевну порожнину з гвинтівки калібру 5,6 мм, — повідомили у прес-службі обласної поліції. — Ця зброя не зареєстрована, на місці події її не було. Згодом поліцейські вилучили гвинтівку у товариша потерпілого, який разом з жінкою виявив тіло. Зі слів чоловіка, він знав, що зброя не зареєстрована, тому вирішив її заховати.

Відкрито кримінальне провадження. Після проведення всіх необхідних слідчих дій буде надана правова кваліфікація діям чоловіка, який забрав з місця події рушницю.

– На Вінниччині нині триває полювання на птахів. Але полювати із нарізною зброєю на качок, перепілку, голубів і так далі суворо заборонено. Це браконьєрство! Я володію інформацією, що цей громадянин приїжджав саме незаконно полювати, — розповів голова Немирівської районної ради Українського товариства мисливців та рибалок Євген Панасюк. — Кажуть, що ці хлопці вже не раз таким чином «полювали». На жаль, затримати їх «на гарячому» досі не вдавалось.

Ми зі свого боку вкотре проведемо профілактичні бесіди із усіма нашими мисливцями та бажаючими полювати у наших угіддях про обов’язкове дотримання правил безпеки під час поводження із зброєю та неприпустимість браконьєрства.

Редакція готова вислухати інші точки зору на цю ситуацію.