Тиманівська каша – особлива страва, яка відома ще з часів козацтва. Віднедавна  її внесено до реєстру об’єктів нематеріальної культурної спадщини Вінниччини.

На  фестивалі мешканці кожного села Тульчинської громади перезентували своє «диво з горнятка» – страву за власним, унікальним рецептом.

Традиційними українськими стравами частували відвідувачів жителі таких сіл як: Ганнопіль, Дранка, Одаї, Суворовське, Білоусівка та Тиманівка.

У рамках фестивалю відбулось урочисте відкриття нової експозиції Тиманівського художнього музею ім.Т.Г.Шевченка, а також виставка творів декоративно-прикладного мистецтва молодих майстрів та театралізований концерт «Смачна каша».

Під час заходу усі охочі мали можливість відвідати яскраві фотозони та придбати цікаві сувеніри.

Особливою родзинкою фестивалю стали різноманітні майстер-класи. Крім цього, відвідувачі мали можливість перевірити свої кулінарні знання у вікторині від Олени Павлової «Гастрогід Вінниччини».

Захід проведено в рамках Програми розвитку туризму у Вінницькій області на 2017 – 2020 рр. Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА спільно з Тульчинською міською радою.