Тут були вінницькі ветерани АТО, волонтери, громадські активісти, депутати місцевих рад.

Серед вимог — заборона запровадження особливого статусу для окупованих ре­гіонів, заборона амністії для бойовиків та відмова від відведення українських військ від лінії розмежування.

– Я хочу перемоги, перш за все. Без перемоги миру не буде, — заявив на камеру фронтовик-вінничанин Олександр Грамарчук із позивним Гром.

Серед мітингарів ми зустріли і Юрія Хорта:

– Марш зібрав багато людей, які не тільки з Нацкорпусу, «Свободи», «Правого сектору». Прийшло чимало позапартійних. Нас об’єднував жовто-блакитний прапор. Все відбулось спокійно, і я не бачив поліцію, яка б супроводжувала демонстрантів по периметру. Якщо Зеленський у ході перемовин у Нормандському форматі допуститься наступних зовнішньо-політичних помилок, то нас чекає новий Майдан.

А ось вінничанин Олексій Петренко на пошті «33-го» так відгукнувся про такі мітинги:

– Нехай всі протестуючі одягають військову форму і йдуть воювати на передову. Повідкликають із Лондона, Європи, Америки своїх дітей і візьмуть із собою воювати. Якщо вони стануть першим ешелоном – я піду за ними. А поки що розділяю позицію команди Зе хоч щось робити заради миру.

Зазначимо, що за опитуваннями більшість українців не підтримує капітуляцію України. У зв’язку із останніми по­діями рейтинг Зеленського почав стрімко падати, як і Голови ВР Д. Разумкова та Прем’єр-міністра О. Гончарука.

Вікторія Снігур,
Сергій Годун