Він одержав неправомірну вигоду від керівника підрядної організації у сумі 179,5 тис. гривень. Тобто 10% «відкату» від суми, перерахованої із бюджету області на оплату, згідно із актом виконаних робіт одного із приміщень у Брацлаві.

– За результатами проведених слідчих дій установлено, що посадовець налагодив схему одержання неправомірної вигоди від підрядних організацій в розмірі 10% за безперешкодне підписання актів виконаних будівельних чи ремонтних робіт та оплату цих послуг за рахунок коштів бюджету. Не залишено й поза увагою керівника підрядної організації, яким надавалася така неправомірна вигода, — розповіли подробиці у прес-службі прокуратури Вінницької області. — Згідно зі скерованим до суду прокурором обвинувальним актом, дії особи, яка надала чиновнику 179,5 тис. гривень, кваліфіковано як надання неправомірної вигоди службовій особі.

Додамо, що Дмитра Романченка було затримано 9 квітня прямо на сходах ОДА. Але він заявив, що конверт з коштами йому не належить, втім, правоохоронці заявили, що мають серйозну доказову базу. Вінницький міський суд обрав чиновнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави 500 тисяч гривень. Рідні кошти внесли. У той же час слідчий суддя Сергій Клапоущак обирав міру запобіжного заходу іншому фігуранту справи — ФОПу Олександру Парицькому. Під час засідання стало відомо, що він займається реставрацією архітектурних пам’яток Вінниччини. Зокрема у Мурованих Курилівцях. Йому теж просили тримання під вартою. Суддя клопотання задовольнив і призначив заставу. Але сума значно менша — 153 тисячі 680 гривень.

Цікаво, що на сайті Вінницької ОДА досі вказано директором Дмитра Романченка й він продовжує виконувати свої обов’язки, та й про його відсторонення мова не йшла… Якщо його вину доведуть, він отримає від 4 до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Віталіна Володимирова