Про це нам повідомили вчителі на «гарячу лінію».

– Працівники загальноосвітніх шкіл у нашому райо­ні отримують надбавки 20%, і це ставить у нерівні умови педагогічних працівників. Наш заклад вже 51 рік готує обдарованих дітей, сьогодні тут навчається 270 учнів, а займаються з нами 22 вчителі. Наші творчі дитячі колективи є учасниками со­ціально-мистецьких та благодійних проектів України.

Ми підготували переможців обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів, наші випускники прославляють країну. Своїми силами реставруються музичні інструменти, купуються до них струни, придбано професійну звукову апаратуру. А ще ми започаткували авторський проект «Відродимо українське» й робимо все можливе, щоб забезпечити учнів бандурами із механізмом перемикання тональностей. Тож просимо внести на розгляд Ямпільської районної ради питання, яким передбачити серед державних гарантій педагогічним праців­никам початкових мистецьких закладів району право на надбавку за престижність праці в розмірі 20% посадового окладу (ставки заробітної плати). Та віднайти фінансову можливість повернення розміру надбавки нашим педагогічним працівникам за престижність у розмірі 20%.

Відомо, що звернення освітян вже отримали чиновники, а директор від­ділу культури та туризму Ямпільської РДА Віктор Замишляєв пообіцяв допомогу.

– При формуванні бюджету на 2020 рік нами буде врахована надбавка за «престижність праці» у розмірі 20% посадового окладу з січня наступного року, — заявив він.

Ми слідкуватимемо за розвитком подій.

Віталіна Трудько