Керівник Всеукраїнської громадської організації осіб з інвалідністю користувачів психіатричної допомоги «ЮЗЕР» Руслан Імереллі у Facebook написав про внесення в ЄРДР відомостей про злочин посадової особи.

-Ми вже писали про антисанітарію, жахливі умови проживання та нелюдське поводження в Плисківському психоневрологічному інтернаті на Вінниччині на своїй сторінці https://www.facebook.com/uangouser/ Після повторного візиту 23 вересня 2019р. до Плисківського психоневрологічного інтернату, що розташований по вул. Броніцького буд. 2, с. Плисків, Погребіщенського району Вінницької області.Під час візиту були виявлені порушення нелюдського поводження з підопічними психоневрологічного інтернату. Під час відвідування двоповерхового корпусу інтернатної установи, моніторингова група виявила групу на другому поверсі людей жіночої статті, роздягнуті наголо, що є підопічними психоневрологічного інтернату, які були на ніч зачинені під замком в правому та лівому крилі коридору, без особи, в повноваження якої входить чергування та надання необхідної допомоги в справлянні людських потреб, в доступі до води та наданню негайної необхідної першої домедичної допомоги.

В іншому одноповерховому приміщенні інтернатної установи, моніторингова група виявила групу людей жіночої та чоловічої статті, роздягнуті наголо, що є підопічними психоневрологічного інтернату, які знаходились в одній великій кімнаті а інші підопічні допомагали їм одягатись.

Підопічні психоневрологічного закладу не позбавлені та не обмежені в дієздатності, стан здоров’я яких не потребує ізоляції на певний час та в обмеженому приміщенні. Підопічні протягом нічної доби не мали можливості користуватися санітарним вузлом, вимушені були справляти людські потреби в кімнаті проживання: на підлогу, постіль. Зазначене поводження, стійкий смрад фекалій принижує людську гідність. За результатами повторної перевірки я, як Керівник Всеукраїнської громадської організації осіб з інвалідністю користувачів психіатричної допомоги «ЮЗЕР» подав до обласної прокуратури заяву про злочин, яка була внесена до ЄРДР за кваліфікацією ч. 2 ст. 146 КК України – незаконне позбавлення волі щодо двох та більше осіб, що здійснюється на протязі тривалого часу для підопічних психоневрологічного закладу.

Подробиці читайте у газеті «33-й канал».

Валентина Лісова