Нещодавно у столиці відбувся Відкритий кубок Києва та Київської області з чирлідингу та чирспорту.

В змаганнях брали участь 78 учасників з різних міст України — Одеси, Харкова, Львова, Вінниці та інших. Найстарша вікова категорія — від 16 років. Попри сильних суперників дівчатам з «Вінницьких вовків» вдалось отримати омріяну перемогу. Усі подробиці вони розповіли нашому журналісту.

– Ми брали участь у номінації «Support Team». І це дуже приємно, що вперше на змаганнях такого рівня була створена окрема номінація для нас, для груп підтримок команд з американського футболу. Тобто ми могли змагатись з такими ж, як ми, а не професійними чирлідерськими клубами, як було до цього. До нас висувались й інші вимоги щодо програми та елементів. Готували два номери — коротку програму (презентацію команди на півтори хвилини) та довгу, основний повноцінний номер до трьох хвилин, — розповіла учасниця команди «Вінницькі вовчиці» Ольга Черкевич. — Додамо, що з 2016 року Vinnytsia Wolves Cheerleading Team є членом Всеукраїнської федерації черлідингу та черспорту України. За 5 років свого існування команда встигла здобути чимало перемог:

Команда є активним учасником усіх спортивно-громадських заходів міста, організатором перших всеукраїнських змагань груп підтримки з американського футболу, який пройшов влітку 2018 року у нашому місті та зібрав близько 10 команд з усієї України.

Вікторія Снігур