Молоді люди жили не дуже заможно в одному із районних центрів на Вінниччині. Тож про те, що у них народиться трійня, дізнались лиш на 7 місяці, коли у Аліни почалися пеpeйми. У пoлoгoвий будинок її доставили по “швидкій”, після того, як вона наpoдила першу дитину, «балаган» у її животі тільки посилився, і мама, і акyшери зрозуміли, що молода жінка знову наpoджує. На світ з’явилося ще двоє малюків: «Вітаємо! У вас трійня!»

Аліна не могла натішитися. Вона так хотіла дітей, але щоб відразу трьох – взагалі не очікувала. Радість дружини Макс особливо не розділив. Видно було, як він «загрузився». Після виписки привіз родину в їхню невелику квартиру, пішов за памперсами і не повернувся. Молода мама не могла повірити в те, що чоловік її покинув. Спочатку намагалася дзвонити, ніхто трубку не брав, потім шукала через знайомих й дізналась, що коханий вже давно крутив роман із донькою відомих у районі бізнесменів й вона від нього теж завагітніла. Тоді у Аліни ледь не стався серцевий напад, але турботи про малят змусили її розставити пріоритети. Вона заспокоїлася. Клопоту з трьома їй вистачало. З дітьми допомагали сестра і мати, Аліна влаштувалася на роботу зі змінним графіком. Так з сестрою і мінялися. Так і жили вони, виховуючи трьох дітей всі разом.

Коли дітлахам виповнилося по 4 роки, Аліна зважилася на серйозний крок і перевелась в столичну філію від фірми, де вона працювала. Благо за весь цей час проявила себе дуже відповідально і встигла дорости до керівника. Переїзд до столиці для її сім’ї хороший шанс почати жити інакше. Там їй відразу дали від підприємства квартиру і гарну посаду. Аліна найняла няньку. Життя пішло своєю чергою, поки одного разу в ліфті в одному з ділових центрів вона не зіштовхнулася лоб в лоб зі своїм чоловіком.

Він онiмiв, побачивши Аліну. Вона була зовсім іншою, не тією, яку він знав 4 роки тому. Струнка, впевнена в собі, стильна. І зовсім удapом для нього було те, що на переговорах, куди вони обоє поспішали, Аліна виступала як керівник проєкту, а її колишній Макс усього лише як помічник представника їхньої компанії. Як Аліна тріумфувала — уявити не складно. Через два дні після зустрічі Максим її знайшов і впав на коліна, став благати про прощення, казати, що наробив помилок й вже давно не живе з тією «мажоркою», бо в неї тепер новий бойфренд з великим гаманцем.

А Ліна його спокійно вислухала, а потім сказала:

– Ось як ти зараз стоїш на колінах 2 хвилини, так я стояла 2 роки, принижуючись перед начальником, щоб він мені давав відгули, якщо діти раптом захвopіли. Я день і ніч працювала, щоб їх прогодувати. А ти втік… Сьогодні я змогла побудувати нове життя. І в цьому житті, вибач, тобі місця немає. А діти? Діти виростуть і самі вирішать, спілкуватися їм з тобою чи ні, але від мене підтримки не чекай.

Розвернувшись, пішла по коридору, хвацько цокаючи підборами. Горда постава, гарна фігура і троє дітей. Його дітей. Макс тільки тоді зрозумів, що він в житті втратив. Але вже пізно.

Ось так, бачачи такі історії, розумієш, що життя — воно таке, і бумеранг прилетить в найнесподіваніший момент, тому життя своє будувати варто точно тільки по совісті.

Валентина,
постійна читачка