Щоправда на заклик прийти на сесію явно переляканого голови Анатолія Олійника прийшло всього 46 депутатів, а зареєструвалось 49…

Втім, і цих голосів вистачило за символінчий протест на ім‘я президента України, голови ВР і Кабміну про несприйняття громадою і фронтовиками Вінниччини так званої «формули Штайнмаєра».

Палких обговорень і самопіару депутатів на гарячій темі по проекту рішення від Андрія Вигонюка із «Свободи», майже не вийшло… Бо в залі засідань зібрались лише ті, хто проти «сценарію» введення особливого статусу Донбасу, виборів в ОРДЛО та віідведення військ… Тому «За» звернення до глави держави проголосували всі 46 депутатів і, навітьЮ 2-є від Оплоблоку!!!

Ось остаточний текст звернення депутатів Вінниччини до президента України Володимира Зеленського по «формулі капутіляції :

«Вінницька обласна Рада виступає категорично проти плану Президента України Володимира Зеленського реалізувати так звану формулу Штайнмаєра, за якою, відповідно до «Мінських угод», запроваджується особливий статус Донбасу. Вважаємо це відвертою капітуляцією, бо за Законом України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей»:

1. Московським окупантам та їхнім пособникам-терористам гарантується амністія (ст. 3);

2. Узаконюється режим «сприяння» для російської мови і знищення української мови (ст. 4);

3. Надається імунітет депутатам, «обраним» під контролем терористів (ч. 2 ст. 5);

4. Терористи призначатимуть керівників органів прокуратури і судів, а самі стануть «народною міліцією», підпорядкованою виключно місцевій владі, яку, дуже ймовірно, буде обрано з колишніх ватажків загонів бойовиків (ч. З ст. 5, ст. 9);

5. Україна має забезпечити прямі зовнішні відносини окремих районів Донбасу з регіонами Росії, чим, по суті, визнається сам факт відсутності реального кордону з РФ (ст. 8);

6. У Державному бюджеті України щороку передбачаються захищені видатки на державну підтримку соціально-економічного розвитку ОРДЛО, обсяг яких не може змінюватися при здійсненні скорочення затверджених бюджетних призначень.

Введення в дію закону про особливий статус Донбасу – це однозначний сигнал усім антиукраїнським силам в інших областях, що зброєю можна домогтися для себе «особливого статусу» і диктувати Україні свою волю. Це однозначний сигнал світові, що про долю України треба говорити з Москвою, а не з Києвом. Іде прямий шлях до остаточної дезінтеграції України, це продовження війни на покоління й покоління з метою знищення нашої держави. Враховуючи викладене, Вінницька обласна Рада вимагає від Президента України:

1. За жодних умов не допустити надання «особливого статусу» окупованим територіям ні за т. зв. формулою Штайнмаєра, ні шляхом внесення змін до законодавства України.

2. Притягнути до кримінальної відповідальності та позбавити громадянства усіх, хто зрадив Українську державу, працював на окупаційну адміністрацію, брав участь у бойових діях проти українських підрозділів та вчиняв інші злочини.

3. Проводити вибори до органів місцевого самоврядування на тимчасово окупованих територіях лише після повної деокупації, завершення адміністративно-територіальної реформи та повної перепаспортизації всього населення, здійсненої шляхом перевірки кожної особи на наявність громадянства інших держав, на співпрацю з окупаційним московським режимом, на лояльність до України та відповідність статусу громадянина України.

4. Запровадити реальний, а не «фейковий», як у грудні 2018 року, воєнний стан у прифронтових територіях і повну економічну, енергетичну, ресурсну та транспортну блокаду тимчасово окупованих територій, яку тримати до повної деокупації цих територій.

5. Розірвати дипломатичні відносини, а також усі міжнародні договори з РФ та не відновлювати їх до повної деокупації Московією всіх українських територій.

6. Домогтися реальних кроків на підтримку України від держав, які декларували безпеку та недоторканність кордонів України в обмін на відмову від ядерної зброї.

7. У класти двосторонні угоди зі США та Великою Британією про повномасштабну військову допомогу Україні, а також щодо надання летального озброєння та довгострокової військово-технічної допомоги».

Варто зазначити, що за голосуванням депутатів 18 жовтня уважно слідкували із балкону фронтовики, волонтери і активісти… Які були готові «порвати» будь-кого, який би виступив за здачу територій України та відведення військ… Тому вінницькі депутати на чолі із паном головою із першої спроби сказали своє «ні» президентській ініціативі по  «Формулі капітуляції». Так Вінниччина стала вже 9-м регіоном, де обласна рада виступила проти капітуляції…

Фото Сергія Хіміча

Сесія обласної ради у Вінниці по формулі капітуляції

Roman Kowalski 发布于 2019年10月18日周五