За словами жінки, водій замість того, щоб вибачитись та запропонувати допомогу, обізвав її та втік. Тож нині сестра загиблого Героя України В’ячеслава Семенова вимушена лікуватись та боротись за справедливість сама.

– 26 вересня я прямувала у центрі міста та дійшла до металевих торгових рядів, які впираються у стіну. Місця там настільки мало для пішоходів, що автомобілем просто фі­зично не проїдеш. Втім, все одно знаходяться такі смі­ливці. Коли я почула звук автомобіля, вирішила зачекати та пропустити. Та яким було здивування, коли кермувальник без жодного сигналу став рухатись просто на мене. Нічого не залишалось, як притулитись до торгової точки та чекати. В результаті водій зачепив мене так, що я опинилась під металевим прилавком. Не передати шок та переляк, — із сумом каже Оксана Семенова. – Після цього я самостійно піднялась та запропонувала водію викликати поліцію. Але він від­повів, що йому начхати на правила дорожнього руху й мені краще піти геть. Я ще встигла сфотографувати номер, приїхав мій син, й ми разом просили власника машини залишитись. Та він кинувся з матюками й втік. По­ліцейські при­їхали за 20 хвилин й були явно незадоволені. Мовляв, що тут робити, якщо крові та важких травм нема. Але, зрештою, взялись брати пояснення, хоч я просила надати першу медичну допомогу, адже сильно боліла голова та спина. Далі мене відвезли до лікарні й після огляду поставили діагноз — забій м’яких тканин. Госпіталізували на тиждень, але стан мій все одно не покращувався, й ніхто не міг знайти причину. Після виписки легше так і не стало, тому довелось звернутись до лікарні відновного лікування, де надають платні послуги, й там я досі перебуваю. Медики відразу заявили, що мене недообслужили й голова болить через удар машини. З дня аварії вже витратила близько 5000 гривень, і за весь цей час водій ні разу не з’явився й не вибачився. Підозрюю, що за свій вчинок він так і не понесе покарання, тим паче колись служив у поліції, тепер у воєнізованій охороні… Боляче, що мій брат віддав своє життя за країну й вірив, що тут нарешті будуть правда й справедливість…

У прес-службі обласної по­ліції нам повідомили, що за даним фактом днями було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 КК України.

– Водія та автомобіль було відразу встановлено після ДТП. Лікарі, які оглядали потерпілу після ДТП, діагностували в неї легкі тілесні ушкодження, тому відомості до ЄРДР не вносились. Коли ж вона пролікувалась та надала поліції довідки, що отримані нею тілесні ушкодження належать до середньої тяжкості, правоохоронці порушили кримінальну справу. Наразі слідчим підготовлено клопотання до суду для вилучення з медичного закладу історії хвороби жінки. Слідство триває.

Натомість Оксана Семенова запевняє – жодного повідомлення від поліцейських щодо допиту не отримувала. Більш того, вона сама просила поінформувати про хід слідства.

Віталіна Володимирова