Стрілки годинника о 3:00 потрібно буде перевести на годину назад. Про перехід на зимовий час нагадали в Кабміні.

Перш за все про зміну часу необхідно пам’ятати тим, у кого є квиток на на поїзд, літак або автобус – час відправлення транспорту в ньому вказується вже з урахуванням переведення стрілок годинників.

Ще у 1996 році перехід на зимовий час був мотивований насамперед економічними міркуваннями – вважається, що це економить електроенергію. Однак такі зміни відображаються на людському організмі – можливі погіршення самопочуття, втрата сну і зниження імунітету. А це напередодні епідемічного сезону грипу може нівелювати плюси сезонного часу.

Європарламент в березні 2019 року проголосував за скасування щорічного переходу на зимовий і літній час. Відбудеться це в 2021 році. Відповідно до затвердженого графіка, країни-члени ЄС повинні повідомити Єврокомісії до квітня 2020 року, якого часу – літнього або зимового – вони в довгостроковій перспективі будуть дотримуватися на своїй території.

Нагадаємо, що в 2011 році в Україні намагалися скасувати переведення годинників і навіть відповідний законопроект був внесений в Раду, правда нововведення не було підтримане.