Нова процедура торкнеться військовослужбовців, пенсіонерів із сільської місцевості, дитячих будинків сімейного типу.

У дитбудинках сімейного типу при призначенні субсидії не буде вважатися доходом матеріальна допомога і стипендія дітей, а також придбані транспортні засоби. Крім того, в разі згоди комісії при сільській, селищній, міській раді, дитбудинок зможе отримати субсидію не тільки на нормативну площу, а й на квадратні метри понад норму.

Що стосується військовослужбовців, то було вирішено, що для призначення субсидії від військових не будуть вимагати підтвердження про сплату єдиного соціального внеску.

Ще одна категорія громадян, якій спростять призначення субсидії – це подружжя пенсійного віку (старше 60 років), які проживають в сільській місцевості, але зареєстровані за різними адресами. Якщо один з подружжя претендує на субсидію, його доходи будуть вважатися окремо, без урахування доходів окремо проживаючого чоловіка (дружини).

Ще одна гарна новина — теплий жовтень-2019, через який досі не включене централізоване опалення. Оскольки нарахування субсидій здійснюється з 15 жовтня, то зекономлені кошти залишаться у сім’ях отримувачів субсидій.