Попередньо встановлено, 28-річний водій Renault Kangoo виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з ВАЗ. У результаті аварії на місці події загинула 42-річна водійка ВАЗа. Двоє її пасажирок, віком 29 та 35 років, з політравмами у важкому стані госпіталізовані до реанімаційного відділення лікарні. Також на лікарняному ліжку опинився водій іномарки – агроном з села Глухівці. Відкрито кримінальне провадження та проводиться судово-медична експертиза…

Автівки розбиті вщент

Відомо, що за кермом іншої автівки перебувала Світлана Степова — заступник директора школи з навчально-виховної роботи у селі Юрівка. Того жовтневого ранку вона та колеги їхали на педагогічну раду у район.

– У селі жалоба триватиме 9 днів, деякі діти досі плачуть та не можуть спокійно сидіти на уроках. Світлана Степова мешкала у селі Вовчинець, що за 15 кілометрів від школи. Довгий час збирала кошти на машину, бо не хотіла бути ні від кого залежною. Здала всі іспити сама та без жодної помилки, — кажуть колеги загиблої. — Була уважним водієм. Поховали жінку у рідному селі, залишились у неї донька та чоловік. Інші дві травмовані вчительки у важкому стані, попереду довге лікування.

Світлана Степова

А вже 19 жовтня у Вінниці по Тімірязєва сталась ще одна резонансна аварія. Попередньо, водій автомобіля ВАЗ-2106 не надав перевагу в русі трамваю, що рухався за маршрутом №6 «Залізничний вокзал – Вишенька», у результаті чого сталось зіткнення. Шокуючі світлини зім’ятого від 30-тонного трамваю легковика вмить розлетілись у соцмережах.

– 37-річний пасажир легковика від отриманих ушкоджень загинув на місці подій. 36-річний водій та 31-річна пасажирка цього ж авто з травмами голови та переломами госпіталізовані у він­ницьку лікарню, — кажуть у поліції. — Усі постраждалі – жителі Калинівки. За злочин передбачено до 8 років позбавлення волі.

Очевидці додають, що трамвай того дня поспішав, бо відставав від графіка. Про це начебто сама кермувальниця повідомила пасажирам. Із якою саме швидкістю вона рухалась – буде відомо згодом. Відкритим залишається питання, чому водій машини знехтував правилами та виїхав на колію у непередбаченому для цього місці…

Вікторія Снігур