– Ця корова паслась за селом. Зайшла до ярка, де колись, мабуть, була річка, але нині там вже мочарі. Там і загрузла у намулі… Коли наші хлопці прибули до села, місцеві мешканці вже частково відкопали тварину з полону болота, – розповів начальник турбівської місцевої пожежної команди Володимир Посунько. – Наші хлопці прив’язали тварину за передні ноги міцним пожежним рукавом… Разом дев’ять чоловік — шестеро місцевих та троє наших хлопців – витягнули корову з болота. Тварина не постраждала.

Козулю, яка ледь не втопилась в болоті, врятували днями бершадські лісівники.

Козулю витягали з болота на човні

– Надзвичайна подія сталась на ставку між селами Баланівкою Бершадського та Ободівкою Тростянецького районів. На став, що спустили на осінь, прийшла родина козуль – доросла і дві маленькі. Мабуть, попити води. Судячи зі слідів копит у намулі та болоті, тварини там загрузнули у грязюці. Одна маленька козуля не змогла вибратись із трясовини. На поверхні була лише її голова… Добре, що у цей час полем їхали двоє місцевих на мотоблоці, які повідомили нам. Ми саме їздили у рейд із перевірки дотримання правил полювання, тож швидко прибули на місце пригоди, – розповів мисливствознавець Бершадського району Михайло Ланецький. – Тварина перебувала на відстані десь 50 метрів від берега. Наш водій Олександр Дісяк – місцевий, тож взяв човна та захисні костюми. Він обережно пішов ставком, тягнучи човна за собою… Тим часом наші хлопці з берега страхували Олександра за допомогою каната. Подекуди по пояс провалювався у калабаню, але таки дістався тваринки. Поклав знесилене козуленя до човна. Місцеві хлопці витягнули його на берег.

На щастя, тварина зовні не отримала травм, переломів чи порізів. Це козуля, яка народилась цієї весни. Ми відмили її трошки від болота, відвезли до лісу та випустили.