В ній, як відомо, фігурують вінницькі податківці, зокрема керівник Вінницької ДФС Руслан Осмоловський.

Зокрема йдеться про банкрутство ТОВ «Омегаплюс», яка була компанією з «відмивання» коштів, а заявником про списання майже 147 мільйонів гривень чомусь виступило Головне управління державної фіскальної служби у Вінницькій області.

За ходом розгляду справи уважно слідкують ГО «Національні дружини» та депутат обласної ради від УКРОП Григорій Зозуля.

– Всім відомо, хто стоїть за цієї справою із керівництва ДФС… Банкрутство ТОВ «Омегаплюс» хочуть підсунути під списання як безнадійний податковий борг. У тому числі більше 100 мільйонів пені та штрафних санкцій! ТОВ «Омегаплюс» разом із штрафними санкціями винна в держбюджет 146,9 мільйона гривень! І, скоріш за все, у неї вже відсутні будь-які активи! А списання податкового боргу спричинить неможливість притягнення керівництва ДФС Вінниччини та її керівника Руслана Осмоловського до відповідальності, оскільки сума податкового зобов’язання перед державою в підприємства зникне! — заявив перед засіданням суду Григорій Зозуля. — Виходить, що кошти, які повинні були заплатити як податки, заводять як чужі інвестиції, й на цьому ще заробляють. Не можна так обкрадати державу! З такими темпами ми розірвемо країну, хоча, навпаки, повинні продемонструвати людям, що тут можна чесно заробляти та успішно жити. Податківці до цих пір не можуть зрозуміти, що з нами домовитись неможливо, нам образливо за державу та її народ, який так цинічно обкрадають! Та й ми самі вміємо заробляти, отож ніякі подачки нам не потрібні. На наступній сесії облради я підніму це питання й запитаю, чому всі роблять вигляд, що нічого не відбувається? Я вже був на прийомі у в.о. обласного прокурора та написав заяву по даному питанню, яку зареєстрували. Сподіваюсь, що їхні співробітники теж долучаться, адже справа резонансна й самим учасникам не хочеться, щоб вона стала відомою на загал. Але такого не буде. Ці кошти могли б вирішити багато наболілих питань. Ними можна було б погасити борги «Водоканалу» перед енергетиками, щоб більше нас не залякували черговими відключеннями. Їх можна було б віддати на зарплати вчителям, витратити на садочки, школи та лікарню. Я не можу зрозуміти, як ми не бачимо таких коштів, які недоотримала держава, й на що дивилась СБУ та інші служби?

Представник ТОВ «Омегаплюс», арбітражний керуючий Артем Данілов через відеоконференцію з Одеського суду заявив клопотання про витребування інформації від банку стосовно руху коштів на рахунку боржника та припинення повноважень директора.

Мною проведена робота із пошуків активів боржника. За ним не зареєстровано прав на нерухому власність та майна, відсутні будь-які записи про права та іпотеки, про наявні транспортні засоби, про заставне майно у власності боржника…

Представник головного управління ДФС у Вінницькій області також долучив до матеріалів справи нове клопотання — рішення Адміністративного суду, яке було вже ухвалене після розгляду їхніх вимог у Господарському суді.

– Судом було задоволено наш позов про стягнення з ТОВ «Омегаплюс» 77 мільйонів 700 тисяч гривень. Це додатковий факт того, що вживались заходи про стягнення боргу, — сказав він.

Зрештою, слуга Феміди Тетяна Лабунська після 5 хвилин перебування у нарадчій кімнаті проголосила ухвалу, згідно з якою задовольнила клопотання арбітражного керуючого.

– Витребувати у банку відомості про рух грошових коштів по рахункам боржника за період 16 лютого 2017 року по цей час. Уповноважити на отримання доказів розпорядника майна ТОВ «Омегаплюс» арбітражного керуючого Артема Данілова. Задовольнити клопотання головного управління ДФС у Вінницькій області про долучення до матеріалів справи додаткових доказів. Відкласти розгляд справи на 28 листопада на 10.00. Ухвала суду може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її оголошення…

Сам Григорій Зозуля після завершення засідання заявив, що очікував на такий результат.

– Бачимо, як начальник податкової Руслан Осмоловський намагається «запетляти» від даної справи. Вже кажуть про те, що борг у розмірі понад 77 мільйонів гривень бачили, але чому тоді минулого разу вони про нього не сказали жодного слова? Мабуть, затьмарило їм. Що будемо далі робити? Згідно з чинним законодавством, далі вимагати заплатити кошти до державного бюджету.

Віра Лісова