На борту знаходилась машина президента Конго Фелікса Чісекеді, водій та охоронець.Через 58 хвилин зв’язок з літаком зник — він пролетів 400 кілометрів і впав недалеко від містечка Пунья. Всі вісім чоловік, які знаходилися на борту, загинули. У мережі відразу стали ходили чутки про те, що на борту нібито перебував олігарх, «кухар Путіна» Євген Пригожин, але цю інформацію офіційно не підтвердили.

– Обидва росіянина, загиблі в Конго на Ан-72, — пілоти з цікавою долею. Володимир Садовничий у 2011 році був засуджений у Таджикистані за контрабанду, — повідомляють всеукраїнські ЗМІ. — Другий загиблий в Конго пілот — Віталій Шумков — фігурував серед затриманих в Бангкоку в 2010 році членів екіпажу Іл-76, який прилетів з Пів­нічної Кореї для дозаправки. На борту було виявлено майже 40 тонн зброї. Через деякий час пілотів відпустили. В той момент Віталій Шумков був громадянином Казахстану, але після отримав російське громадянство.

Як з’ясував наш журналіст, серед членів екіпажу військового літака, що розбився в Конго, був Сергій Горохов. Він був на борту як бортінженер. Чоловік родом із селища Вапнярка, що у Томашпільському районі. Навчався у Києві у авіаційному університеті, потім переїхав в Одесу, де одружився та виховував двох дітей. До закінчення контракту в Африці чоловіку залишалося всього 3 дні.

Сергій любив життя

У Вапняр­ській ОТГ під­твердили загибель земляка. Характеризують його тільки з позитивного боку. Сергій служив у цивільній авіації й завжди допомагав своїй родині. У Вапнярці проживають його мама та дві сестри. Всі вони у траурі, місцева влада підтримує з ними зв’язок та всіляко допомагає. Рідні чекають доставки тіла Сергія, аби провести його в останню дорогу. Але, на жаль, досить довгою є процедура опізнання…

Віталіна Володимирова