Факт здирництва та передачі неправомірної вигоди задокументований військовою прокуратурою Він­ницького гарнізону спільно зі слідчими ГУ Нацпо­ліції у Він­ни­ць­кій області.

– Майор отримав хабар від колишнього військовослужбовця цієї ж військової частини. Він з Вінниці та служив безпосередньо на базі, яка знаходиться у селі Розсошки Черкаської області. Але так сталось, що вирішив звільнитись, й саме тоді все почалось. За «винагороду» заступник командира обіцяв не ініціювати службового розслідування за фактом нестачі військового речового майна, яке було закріплене за прапорщиком у період служби, та не притягувати його до матеріальної відповідальності, — повідомили нам подробиці у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону.

– Чоловік звернувся до нас із заявою, але вся спецоперація проходила у сусідній області. Предмет злочину був вилучений 7 жовтня під час здій­снення санкціонованого обшуку. Заступникові командира артилерійської бази боєприпасів повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Відомо, що до Він­ницького міського суду було скеровано клопотання про обрання офіцерові запобіжного заходу. Йому обрали особисте зобов’язання…

Вікторія Снігур