Аби осіння депресія і тривожне безсоння не докучали і не отруювали життя, лікарі рекомендують скористатися маленькими хитрощами і порадами.

Так ось, найперший засіб для спокою — хміль. Цю рослину використовують як релаксант для клітин мозку, що допомагає знизити тривожний розлад. Хміль діє як транквілізатор і допомагає заснути. Як використовувати? Хміль гіркий на смак. Тому його просто додають до звичайного чаю.

Запах і аромат лаванди давно використовують від неспокою та безсоння. Лаванда покращує настрій та заспокоює емоції. Дослідження показують, що олія лаванди допомагає повільно занурюватися в сон, уповільнює серцебиття та розслабляє м’язи. Як використовувати? Нанести кілька крапель на подушку або в аромалампу.

Шоколад — це антидепресант. Він допомагає регулювати рівень цукру в крові, підвищує активність мозку і гарантує здоровий сон. Трохи чорного шоколаду вранці, до обіду — і депресія не накриватиме.

Щоб знизити рівень стресу й усунути безсоння, лікарі радять щодня вживати вашу норму омега-3. Наприклад, у вигляді риб’ячого жиру, яєць, авокадо та ін.

Ромашка допомагає розслабити нервову систему та м’язи, знімає втому. Адже саме втома часто призводить до тривоги. Просто додайте кілька чайних ложок квітів ромашки до свого чаю.

А ще — мед. Його тисячоліттями використовують для спокою розуму та тіла. Він полегшує прояв депресії, занепокоєння та безсоння.

Важливість регулярних фізичних навантажень ніколи не буде під сумнівом. Всього 15 хвилин ходьби на день кардинально змінять не тільки фізичний, але й емоційний стан. Вибирайте те, що вам до душі, і займайтеся щодня.