Кардіологи з Нью-Орлеана, США, провели ряд дослідів із зернятами гарбуза.

Піддослідним тваринам з підвищеним тиском протягом двох місяців регулярно додавали в раціон гарбузове насіння. Після закінчення експерименту з’ясувалося, що артеріальний тиск за цей час знизився на 20% в порівнянні з початковою стадією експерименту.

Такий вагомий результат був досягнутий завдяки калію і магнію, якими багаті зернята гарбуза. Ці речовини підтримують судини, виводять сіль і стабілізують роботу серцево-судинної системи. Крім того, у гарбузовому насінні багато жирних кислот, які захищають від запалень, в тому числі і судини. А від судин безпосередньо залежить стан всієї серцево-судинної системи і зниження артеріального тиску при гіпертонії.

Зернята добре впливають відразу на кілька функцій людського організму. Наприклад, сприяють кращій роботі нервової системи, внаслідок чого стреси переносяться легше. Знижується стомлюваність, покращується робота шлунково-кишкового тракту, нормалізуються холестерин, гемоглобін та інші важливі речовини.

А ще гарбузові зернята застосовують в косметології. Адже вони допомагають позбутися уїдливих пігментних плям. Щоб зробити маску, потрібно просто змішати чайну ложку гарбузового насіння, змеленого у порошок, з медом — один до одного. Додати чайну ложку крохмалю і трохи води.