Щоправда, в українських політиків це виходить значно частіше. Жарти жартами, але вчені підрахували, що протягом 60 років життя людина каже неправду не менше 88 тисяч разів. Про що ж ми брешемо найчастіше?

Згідно з дослідженням, 60% людей брешуть хоча б раз під час 10-хвилинної розмови. І навіть найчесніша людина каже неправду 4 рази на день. Ми брешемо, щоб налагодити контакт, добитися успіху і приховати те, що ми відчуваємо насправді. Найчастіше ми брешемо найріднішим людям — дружинам, чоловікам, друзям, колегам, керівникам — щоб згладити гострі кути та уникнути конфліктів. Цікаво, що чоловіки кажуть неправду удвічі частіше, ніж жінки.

В середньому вони брешуть шість разів на день, у той час як жінки — три. Абсурд, але ми масово брешемо нашим лікарям. 40% людей не виконують рекомендацій лікарів і соромляться в цьому зізнатися.

31% пише неправду у своїх резюме. 29% чоловіків брешуть дружинам, що не фліртували з іншими жінками.

Так про що ми найчастіше брешемо? Абсолютна першість у звичного «У мене все нормально». На дру­гому місці популярні чоловічі хитрощі: «Ні, ти не товста» і «Тобі дуже пасує, люба». На третьому — «Так, звичайно, я кохаю тебе». Четверте місце за фразою «Дуже смачно» (щоб не образити того, хто готував). Почесне п’яте місце ділять «Як я радий тебе бачити» (коли випадково зустрілися) і «Чудово, я саме про це мріяв» (про непотрібний подарунок).