Українська паралімпійська збірна блискуче виступила на чемпіонаті світу з кульової стрільби у Сіднеї.

У загальнокомандному залі-         ку посіла перше місце серед 55 країн-конкурентів. Нашим спортсменам вдалось здобути 18 медалей – 9 золотих, 7 срібних та 2 бронзові – без високих нагород не залишився жоден спортсмен збірної. Приємно, що серед тріумфаторів й 30-річний вінничанин Олексій Денисюк, який став чотириразовим чемпіоном світу, а також срібним та бронзовим призером.

– Так у перший змагальний день Олексій відкрив медальний залік української збірної, виборовши «золото», а у командному заліку в цій же вправі спільно із Андрієм Захаватаєвим та Іриною Лях здобув бронзову нагороду. У третій змагальний день здобув «срібло», а у командному заліку — золоту нагороду. В парі з Іриною Лях взяли «золото» та встановили світовий рекорд! – розповіли подробиці у КЗ «Вінницький регіональний центр Інваспорт». — Останнім результатом Олексія на цьому чемпіонаті світу стала золота медаль у вправі Р4 (стрільба з малокаліберного пістолета на 50 метрів).

Зустрічали нашого земляка у аеропорту «Бориспіль» родина, тренер Денис Мустафаєв з дружиною.

– Нарешті нас будуть потроху починати боятися такі серйозні суперники як китайці, корейці, Іран, деякі європейські країни. Тобто ніхто від нас не очікував, — каже паралімпієць Олексій Денисюк. Перемога – не привід розслаблятися, уже налаштований на нові. Зокрема у майбутній Паралімпіаді в Токіо у 2020-му році.

Зазначимо, що Олексій Денисюк почав займатись стрільбою із дитячих років та мав чимало нагород. Втім, у 2013 році плани хлопця перекреслила важка травма: під час походу стався нещасний випадок — він впав із 25-метрової скелі (свого часу про це детально писала наша газета). Пролежав майже півроку у лікарні. Уже вдома завдяки підтримці рідних, друзів, медиків та тренера Олексій став займатись реабілітацією. Через три місяці на милицях повернувся до рідної спортшколи «Орбіта». У 2015 році були змагання у Польщі й третє призове місце. Тоді Кубок світу у Хорватії, де він встановив рекорд. У Таїланді став абсолютним чемпіоном світу, отримав три золотих медалі. Тоді була Америка – і знову три «золота». А вже у 2016 році на Паралімпіаді в Ріо наш земляк здобув бронзову медаль.

Віталіна Трудько