«Дуб Гаврило», котрому, за підрахунками фахівців, приблизно 450 років, стане об’єктом природно-заповідного фонду місцевого значення. Відповідний проект підготували до сесії Вінницької обласної ради.

«1. Оголосити об’єктом природно-заповідного фонду місцевого значення ботанічну пам’ятку природи «Дуб Гаврило» орієнтовною площею 0,01 га без вилучення із користування.

2. Директору департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації (Ткачук М.Ф.) у тримісячний термін внести відповідні зміни в реєстр природно-заповідного фонду, оформити на новостворений об’єкт необхідну охоронну документацію в установленому порядку.

3. Користувачу забезпечити в межах новоствореного заповідного об’єкта виконання вимог Закону України «Про природно-заповідний фонд України» і встановити державні інформаційно-охоронні знаки затвердженого зразка та забезпечити виготовлення проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж територій об’єктів природно-заповідного фонду», — зазначено в документі.

Росте старожил у центрі Вінниці, неподалік від міськради, в дворі по вулиці Миколи Оводова, 89, впритул до прибудови. Його обгородили парканом, який закривається на замок.

Ілона ВАЛЬТЕР