Вдев’яте учасників приймала гостинна зала Вінницького Національного технічного університету. У межах українського сайту було проведено і відкритий фінал Всеукраїнської студентської олімпіади з програму­вання. У змаганнях на вінницькому майданчику взяли участь 46 команд, а на бухарестському – 52 команди. Всього у півфіналі першості світу у жовтні 2019-го змагались 98 команд з 8-ми країн Європи.

У десятці лідерів – команди Бухарестського університету (Румунія), Харківського університету радіоелектроніки, Бєлградського університету (Сербія), Харківського техуніверситету ім. Каразіна, дві команди Київського Національного університету ім. Шевченка, Бількентського університету (Туреччина), Львівського Національного університету ім. Франка, Клуж-Напокського університету ім. Бабеша Бойяи (Румунія), Яського університету ім. Олександра Іоанна Кузі (Румунія).

Команда Вінницького національного технічного університету покращила свій результат: 32-е місце у SEERC і 13-е по Україні, проти 39-го і 20-го місць, відповідно, минулого року.

Високий рівень змагань у Вінниці, комфорт ні умови відзначили всі учасники півфіналу, студенти та тренери. Для них були організовані екскурсії на фонтан, у транспортний музей, музей марок і у центр “Безпечне місто”, а ще – змагання з лазертагу (лазерного бою).

Урочиста церемонія нагородження переможців та закриття олімпіади – з банкетом і розважальними заходами, – відбулися у ресторані «Престиж Хол». Призери, крім медалей та Кубків, отримала призи від спонсорів: Фейсбук, Genesis, Exadel, Miratech, Ring-Ukraine та Huawei. До речі, китайська компанія Huawei спеціально прислала у Вінницю свого представника з нагородами для переможців.

Скоріш за все, у світовому фіналі Україну представлятиме команда Харківського Національного університету радіоелектроніки.