Кілька днів тому під час прес-конференції креативна і дуже творча команда на чолі з заслуженою артисткою України, директором Українського центру культурних досліджень і авторкою програми “Малі міста — великі враження” Іриною Френкель вже почала інтригувати журналістів.

По-перше,  відтепер музей-квартира М. Леонтовича у Тульчині перетворився з нудного музею на віртуальний інтерактивно-комунікативний простір, усі багатющі фонди котрого було діджиталізовано За допомогою сучасних технологій кожен гість фестивалю зможе дізнатися максимум інформації про композитора, його родину та мелодію, що стала всесвітнім символом Різдва. На все про все було витрачено чималих коштів — то грант програми “Малі міста – великі враження”.

По-друге — грандіозна концертна програма, у котрій звучатиме Щедрик. Але як! Співатиме українською навіть хор іноземних студентів Сумського університету (переважно китайців). Зачаровуватиме Державна чоловіча хорова капела ім. Л. Ревуцького. Даруватиме насолоду хор Академічного ансамблю пісні і танцю “Кохаки Поділля” Хмельницької обласної філармонії. А ще інтригуватиме своєю творчістю народна хорова капела “Соломія”, художній керівник та диригент котрої Назарій Давидовський сам зіграв роль Миколи Леонтовича у фільмі. Він розповів про запущений у соцмережах флеш-моб на краще виконання “Щедрика”. Спочатку сприйняв його як розвагу, але коли на нього відгукнулися сотні виконавців — відомих і невідомих, а потім “щедрикоманія” охопила 10 країн світу, зрозумів — це варте цілого фестивалю! Бо за 78 днів флеш-мобу Назарій Давидовський отримав 180 неперевершених виконань  всесвітньо-відомої мелодії.

І до всього цього додайте ще вогняне шоу, пісочну анімацію та надзвичайну ауру родинного свята…

І по-третє — щедрий ярмарок зі смаколиками на будь який смак.

А для інтелектуального задоволення організатори фестивалю влаштують дуже змістовну науково-практичну конференцію “Щедрик — мистецький арсенал України”, в котрій виступатимуть з цікавими лекціями науковці Анатолій Завальнюк, Валентина Кузик, Тіна Пересунько, Ілля Фетисов.

Так що ледь оговтавшись від літньої феєрії Опера-фесту Тульчин вже пропонує гостям з головою поринути у нові емоції та видовища, організувавши чартерні рейси.

Отже. Вперед, за враженнями!