Штрикнули її ножем, забрали сумку, в якій було 30 тисяч гривень, та зникли. Нападників досі не знайшли, а налякана жінка написала заяву на звільнення, бо більше не хоче ризикувати своїм життям.

– Того ранку я був у дорозі з Вінниці. Жінка зателефонувала й повідомила, що її підрізали та вкрали кошти. Сталось це на вулиці біля ставочка. Було два чоловіки молодого віку, їх за кілька днів до того жінка бачила неподалік пошти. Це не місцеві люди. Один вирвав з її рук велосипед, другий штрикнув ножем у живіт, порізали куртку. Сумка була у кошику, й звідти витягнули кошти. Втекли через верби городами, — каже чоловік потерпілої Микола. — Наскільки мені відомо, мова йде про 32 тисячі гривень, дружина встигла трохи рознести пенсії. Фельдшерка рану обробила, добре, що не зашивали. Але стан у Наталі поганий, вона шокована. В ту ніч двічі «швидка» приїжджала з Літина, бо піднявся тиск, нерви. Не варта ця робота таких жертв. У нас шестеро діток, й мені страшно уявити наслідки. Поштарі зовсім не захищені, не раз кохану супроводжував, бо інколи боялась. Більш того, після інциденту навіть розпускають чутки, що це моя жінка сама інсценувала напад. Але це повна маячня, не дай Бог таке комусь пережити. Всі люди знають, що наша родина порядна та чесна.

Односельчани пані Наталі зізнаються: після пограбування на роботу поштарки виходити бояться. На кілька сіл їх четверо. Розвозити пенсії доводиться далеко, а тепер ще й швидко темніє…

Хто і коли від­дасть пенсіонерам гроші – на пошті поки що мовчать. Сама потерпіла бідкається, аби не довелось продавати власне господарство та розраховуватись з людьми. У по­ліції відкрили кримінальне провадження за фактом розбій.

– Основна версія — напад з метою пограбування. Наразі оперативники роблять все можливе, аби затримати причетних. Злочин карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна, — кажуть у пресслужбі обласної поліції.

Віталіна Трудько