Виконувати роботи за результатами тендеру доручили будівельній компанії «МСУ-2», яка зареєстрована у столиці на Андрія Коротича. Попередньо була домовленість, що роботи обійдуться у 56,50 мільйона гривень, втім, фінальною стала сума у розмірі понад 68 мільйонів 590 тисяч та 360 грy. Половину виділили із державного бюджету, іншу — з міського.

Оновлений міст відкрили восени минулого року, але в експлуатацію його так і не прийняли, хоч і називали придатним для цього. Підрядники до кінця дії договору так і не завершили до кінця роботи — не зробили бар’єрні огородження, захист відремонтованих та підсилених залізобетонних конструкцій, не покрили тротуари захисною пропиткою. Обурення викликало те, що асфальтовані тротуари за недовгий час вкрились тріщинами.

На початку року департамент капітального будівництва міської ради подав позов до Господарського суду Вінницької області з вимогою розірвати договір з підрядником та повернути за невиконані роботи 2 мільйони 508 тисяч гривень. Під час засідання представники будівельної компанії вину заперечували. Мовляв, не виконали всі зобов’язання, бо були несприятливі погодні умови, які призвели б до втрати якості робіт. Повертати кошти компанія «МСУ-2» відмовилась, бо наданий замовником аванс використали повністю. У вересні учасники навіть вели мову про мирову, але так і не змогли ні до чого домовитись.

Служителі Феміди частково задовольнили позов міській раді — вони погодили розірвання договору, але відмовили у поверненні мерії 2 міль­йонів 508 тисяч гривень… Пояснили це тим, що підрядник витратив цей аванс на закупівлю матеріалів та роботи, про що свідчать відповідні акти. Суд відмовив у задоволенні зустрічного позову товариства «МСУ-2» до департаменту капітального будівництва, де просили визнати їхні роботи виконаними повністю. Оплату судових витрат розподілити між учасниками.

Навесні 2020 ро­ку чиновники знову будуть проводити тендер та шукати нового підрядника… У скільки обернеться це для наших кишень — побачимо згодом.

Почути думку директора департаменту з даного питання нам за чотири дні так і не вдалось — він на телефонні дзвінки та повідомлення не відповідав…

Віталіна Володимирова