Справді дуже урожайним став на нагороди для наших спортсменів цьогорічний жовтень. Цього сезону спортсменам вдалося здобути медалі на чемпіонаті України та під час змагання в Німеччині.

На початку жовтня в Одесі відбувався чемпіонат України з боксу серед юніорів, присвячений пам’яті майстра спорту СРСР Романа Песіна.

– У цих змаганнях взяли участь 16 вінничан. І результат — чудовий! Максим Майданець, Олександр Яровий та Максим Горбань здобули другі місця, а Матвій Шамалюк — третє, — розповідає старший тренер збірної серед юніорів Олексій Литвинюк. — Ці змагання дуже важливі, адже за їхніми результатами формується збірна команда України. А успішні виступи вінницьких спортсменів відкрили їм шлях до участі у чемпіонаті Європи у складі збірної України.

Четвірка вінницьких боксерів вже має за плечима досвід відповідальних поєдинків. Наприклад, Олександр Яровий вже здобував другі місця на чемпіонатах України. Так само, як і його колега Максим Майданець. Максиму Горбаню фортуна цього разу таки посміхнулася, і він посів друге місце. А для Матвія Шамалюка змагання такого рівня стали першими.

А вже через кілька днів він-­           ничани у складі збірної боксували на ринзі в Німеччині. У місті Лар відбулася товариська зустріч між командами двох країн, що закінчилася з рахунком 8:2 на користь українців. У складі збірної були хлопці з Вінниці — Геннадій Масленніков, Ігор Ковтун та Максим Жигаров. До речі, вже через два місяці Ігор Ковтун і Максим Жигаров будуть пробувати себе у дорослому боксі.

Між іншим, збірна команда до 22 років останні роки на чем­піонаті Європи займає провідні місця. У 2017 році в чемпіонаті Європи брав участь Віталій Терещук, який посів 5 місце. Минулого року – Олексій Токарчук став чемпіоном Європи.

Ілона ВАЛЬТЕР