Початок 2020 року ознаменується не лише тради­ційним святкуванням Новорічних свят, а й деякими змінами на ринку телебачення в Україні, пов’язаними із супутниковим сигналом.

Багато українців вже не один рік дивляться супутникове ТБ безкоштовно і навіть не підозрюють, що «ловлять» технічний сигнал, призначений для провайдерів. У рамках переходу до моделі платного телебачення, прийнятої у світі, в Україні відбудеться кодування супутникового сигналу каналів.

Після цього до платних каналів користувачі матимуть доступ через посередника. Дивитися їх безкоштовно вже не вийде. Посередниками між глядачами та медіа групами (власниками каналів) стануть офіційні провайдери супутникового ТБ, провайдери кабельного ТБ і сервіси онлайн-телебачення (їх ще називають OTT/IPTV-сервіси).

Вже на початку року 23 провідні українські телеканали, такі, як 1+1, ТЕТ, Інтер, 2+2, СТБ, ICTV, Новий та інші, закодують свій сигнал. Ті, хто дивився ці канали через супутник, не матимуть можливості дивитися їх у відкритому доступі.

Що ж робити?

Найпростіший спосіб продовжувати дивитися закодовані українські телеканали саме на супутнику та уникнути ажіотажу і черг – підключитися до офіційного оператора супутникового телебачення (наприклад, Viasat) та замінити свій старий тюнер на новий. Альтернативою, за умови наявності покриття, є підключення до офіційних операторів кабельного телебачення, інтернет-телебачення чи Т2. Рекомендована роздрібна ціна тюнера від Viasat – 1099 грн.

До слова, офіційний оператор супутникового телебачення – Viasat вже 11 років успішно працює на ринку України, і його цілком виправдано вважають лідером супутникового телебачення. Що й казати, Viasat – це відомий бренд, який пропонує доступні послуги. Під­ключити супутникове телебачення можна легко як і у великих містах, так і в маленьких селах. Цей оператор супутникового телебачення доступний всім: компанія пропонує тарифні пакети вартістю від 49 до 249 гривень на місяць. Наприклад, придбавши пакет «Національний» за 49 грн./місяць, ви матимете в розпорядженні 82 канали, серед яких і про­відні укра­їн­ські, і канали з популярними фільмами та серіалами. З оновленим тюнером ви з легкістю можете переглядати канали у вільному доступі.

Налаштування під­клю­чення досить просте, тому користувачі можуть самостійно підключити супутникове телебачення, а за необхідності майстер із підключення допоможе із налаштуваннями. Отримавши вашу заявку, Viasat безкоштовно доставить тюнер до вибраного відділення Нової пошти, а за бажанням можна викликати майстра для налаштування додому.

Замовити тюнер можна кількома шляхами: на сайті viasat.ua, за тел. 0 800 500 460, у майстрів з підключення супутникового телебачення або ж у торгових мережах електроніки. А щоб користувачі постійно мали доступ до супутникового телебачення, компанія надає цілодобову інформаційну та сервісну підтримку.