Просторий майданчик майбутнього стадіону, розташований над Бугом на території Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу, вражає розмахом і красою.

Його будівництво почалось восени минулого року, строк здачі був призначений на кінець 2019-го. Але сьогодні тут все завмерло. Мокнуть в осінньому тумані купи щебеню і грунту, необлаштовані бетонні трибуни… Чому загальмувалось зведення цього спор­тивного комплексу, якого гостро потребують і 1300 студентів коледжу, і спортсмени міста та області?

– Щороку наш коледж випускає 90 вчителів фіз­культури. Сьогодні серед студентів є 40 кандидатів і майс­трів спор­ту, 7 майстрів спор­ту міжнародного класу, багато чемпіонів Європи і світу. У нас навчається вся юнацька футбольна збірна Вінниччини, 18 хлопців з різних районів, три рази на день безкоштовно харчуються, живуть у нашому гуртожитку, тренуються, — розповів Костянтин Войцехівський, директор коледжу. — Так що стадіон нам вкрай необхідний! Він будується за планом перспективного розвитку Вінниці на 2019-2021 роки, представленим міським головою Сергієм Моргуновим. Його проектна вартість 18 млн грн., у 2018-му освоєно 4 млн, на 2019-й було виділено 8 млн. Фінансування йде від Державного фонду регіонального розвитку через управління капітального будівництва ОДА.

– Чому затягнули роботи?

– Спочатку археологи знайшли тут залишки древнього городища, копали, вивчали. Потім довго переносили тепло- і газові мережі, проектанти коригували розміри, робили майданчик більшим. А потім керівник будівництва потрапив у лікарню, переніс складну операцію. Ось і виникли деякі затримки у графіку. Але реально на 80% все зроблено! Залишилось розрівняти щебінь, встелити штучне покриття, заасфальтувати доріжки, зробити навіси над трибунами, встановити стільчики, закінчити внутріш­ні роботи у будинку для спортсменів. Як кажуть, «доживем до понеділка»! Сподіваюсь, із понеділка, роботи на стадіоні будуть продовжені. Зі свого боку, ми готові підставити плече, організувати молодіжні суботники і допомогти будівельникам вчасно закінчити роботи.

В управлінні капітального будівництва обіцяють, що до кінця 2019-го року стадіон все-таки буде завершений. Після введення в експлуатацію його передадуть на баланс Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу.