Триває чемпіонат України з футболу (друга ліга). В другому колі вінницька «Нива» істотно покращила свої результати. В минулих 5 турах підопічні Колінса Нгахи здобули 3 перемоги, по разу зіграли внічию і поступилися. В рамках 20-го туру вінницька «Нива» 2 листопада, приймала «Оболонь Бровар-2» (Київ). Гра пройшла на Центральному стадіоні нашого міста.

В попередньому турі «Нива» в гостях перемогла сусіда по турнірній таблиці «Ужгород» –2:0. Взагалі в останніх чотирьох турах наша команда набрала 9 очок. Але продовжити вдалу ходу у поєдинку з останньою командою групи, яку нивівці перемагали в першому колі (2:1), не вдалося.

-Наша команда вийшла на поле в такому бойовому складі: Гурідов (в), Калітов, Виздрик, Червінський, Когут, Долінський, Демченко, брати Брижчуки, Маляренко, Браславський. Вінницьких вболівальників, які,незважаючи на прохолодну погоду, завітали на гру, одразу чекав «холодний душ», – повідомили у прес-службі ФК “Нива”. – Вже на другій хвилині Максим Потопальський, після розіграшу кутового, головою відкрив рахунок. 0:1. Після цього гості переважно діяли другим номером, грали від оборони. «Нива» тиснула і створила низку цікавих атак. Приміром, на 22-й хвилині Ярослав Браславський переграв воротаря Івана Тюріна і головою закидав м’яча у порожні ворота, але на заваді виявився захисник. Незабаром вже Ігор Маляренко у воротарському майданчику вів верхову боротьбу з голкіпером, але суддя зафіксував порушення правил. В другому таймі картина не змінилася. Нивівці відчайдушно йшли вперед, адже прагнули відігратися. І в середині тайму їм це вдалося двічі! Спочатку Ігор Маляренко на 70-й хвилині по-снайперськи замкнув прострільну передачу. Через кілька хвилин схожим чином – після паса свого капітана – відзначився Артур Загорулько, який вийшов на заміну. 2:1! Суддя додав до основного часу гри чотири хвилини. Молоді гравці «Оболоні Бровара-2», яким вже не було що втрачати, пішли вперед, створивши пару гольових моментів. І на останніх секундах, після гарматного пострілу Богдана Козія метрів з 11-и, відігралися. Наші захисники зіграли в цьому епізоді не кращим чином.

Отже, 2:2. Наша команда опустилася на 9-е місце турнірної таблиці. Вінницьку «Ниву» перегнала «Чайка», яка вдома переграла тернополян – 2:1. Наступний, 21-й тур, колектив Вадима Кудіярова і Колінса Нгахи проведе саме проти одноклубників із Тернополя. Гра пройде 10 листопада в гостях.

Валентина Лісова