Відкрили захід організатори виставки Михайло та Микола Бердиші, які розповіли історію створення експонатів виставки та саму ідею її проведення. Також до відвідувачів виставки звернулись міський голова Анатолій Білик, викладач Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М.Бойчука Ілля Попюк, голова спілки майстрів декоративно-прикладного мистецтва Вінницької області Іван Горобчук, організатор будівництва Хресної Дороги у м. Шаргород Володимир Борецький, головний будівничий Санктуарію Страстей Господніх у м. Шаргород Рафал Маковський. – Сама виставка була представлена у декількох робочих павільйонах. У одному з них були представлені фотороботи неймовірно талановитої Шури Короткої, яка зуміла показати через об’єктив камери особливу енергетику, яка панувала під час Хресної дороги, присвяченої примиренню в сім’ї. Ці фото просто пронизані Вірою та змушують задуматись над побаченим. Також тема Страстей Христових була представлена у роботах майстра народної творчості Петра Пипи та картинах художника Івана Горобчука.

Далі на присутніх чекали фото елементів з воріт «Страсті Христові», де відображено останні години життя Ісуса Христа, Його страждання і тортури над Ним, – розповідає Тетяна Бердиш. – А вже в наступному павільйоні студії відвідувачі мали змогу побачити на власні очі кожну складову, взяти в руки та відчути енергетику цих виробів та ще й у поєднанні з розповіддю про їх сакральне значення з уст самого автора Михайла Бердиша. Безперечно колориту вечору додав майстер клас відомого коваля Іллі Попюка, які перед та за допомогою присутніх кував підкови та цвяшки, що пізніше були подаровані гостям, аби вони мали змогу принести в домівки частинку того незабутнього вечору… Але особливими були саме відвідувачі…. Люди, які відклали усі буденні справи і після завершення виснажливого робочого тижня приїхали на виставку… які з теплом у очах та посмішками на вустах щиро обмінювались враженнями, спілкувались під яскраві вогні багаття на не нікуди поспішали. А ще приємним післясмаком після проведеного заходу стали відгуки у соціальних мережах, які знову довели про спільність наших поглядів та важливість проведення таких заходів.

Слова щирої подяки організатори виставки хочуть висловити сектору культури та туризму райдержадміністрації, міському голові, ТОВ ГК «Ярило», підприємству «Райагроліс», всім тим, хто долучився та підтримав ідею, хто допоміг з організаційними моментами та тих, хто розділив з нами радість зустрічі.

Віталіна Володимирова