І дійшло до того, що мер Вінниці Сергій Моргунов особисто звернувся до начальника Вінницького відділу поліції Сергія Синявського з вимогою знайти і покарати водія чорного джипа.

– Бачите, він розвертається на цьому «БМВ», молодий хлопець йде по вулиці Оводова, його доганяє водій і, недовго думаючи, завдає йому удар… Я так розумію, що пішохід зробив йому зауваження, тоді водій розвернувся на пішохідному переході, догнав його, завдав тілесних ушкоджень і… далі.

Дивіться, яка ситуація — тут же робить розворот з порушенням всіх правил. Це нормально? — прокоментував для депутатів та начальника поліції шок-відео мер. – Така ситуація неприпустима у Вінниці, яка позиціонує себе європейським містом. Тому ви, Сергію Олександровичу (начальник поліції – прим. авт.), маєте розібратись і притягнути до відповідальності цю особу. Думаю, тут є за що. І всі мають знати, що за такі речі у Вінниці будуть жорстко карати!

І вже під час сесії стало відомо, що номер чорного «БМВ» встановили по ролику із відеокамер. Так само особу водія, який виступив на Соборній «по безпредєлу», вже «пробили» по базах даних поліції… Але по гарячих слідах цього порушника правоохоронці не затримали, бо «БМВ» раптово зник із Вінниці!

– 52-річного водія-бізнесмена ми знайшли прямо на вулиці Пирогова, патрульні склали на нього два протоколи по 122 і 125 статтях Адмінкодексу. Своє авто він десь ховає, — прокоментував розслідування начальник Вінницького відділу поліції Сергій Синявський. — Каже: не стримався в той момент і розпустив руки. Кримінальне провадження за «хуліганку» по цій особі вже відкрито. Нині шукаємо потерпілого, щоб він дав пояснення… І, можливо, засвідчив ушкодження від ударів. Анонімність йому ми гарантуємо, бо справа дійсно резонансна. Щодо покарання водія, то йому загрожує відповідальність по 296 статті частині 1-й – «хуліганські дії», що караються штрафом від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років.

Тому він спілкується із нами лише у присутності адвоката.