Бо його офіційно розшукує, але не може знайти вінницька поліція!!! І ця шокуюча новина вже більше місяця в топах серед бізнесу на Вінниччині. Адже підприємця та екскандидата в мери Вінниці шукають не лише правоохоронці! Але й постраждалий за рішенням суду від «шахрайських дій» Гнатика-старшого на 20 тисяч доларів – його колишній друг та бізнес-партнер Ярослав Чубатюк… Тому портрет Гнатика нині на сайті Нацполіції та на саморобних оголошеннях Чубатюка в центрі міста… Втім, звинувачений по 2-х статтях Кримінального кодексу Гнатик досі залишається невловимим. Може, навіть виїхав за кордон, бо паспорт у нього поліція не вилучала. Тому свою версію цієї сенсаційної справи «про мільйонні борги, вбивчі відсотки, «стрілки» із зброєю та скандальну «Тойоту-Авалон» розповів адвокат бізнесмена у розшуку.

– Ця ситуація із боргом тягнеться із 2009-го року, і її потрапляння в суд, поліцію та публічну площину – це шок для мого клієнта! Бо у Бориса Гнатика із Ярославом Чубатюком були більш ніж дружні стосунки. Адже Ярослав ледь не став його зятем… І весь час давав Борису Вікторовичу гроші під відсоток для ведення бізнесу. І тут таке!.. – розповів Вадим Спірідонов.

– Але хіба для Гнатика 20 тисяч доларів – це сума, через яку варто тікати «в біга»?

– Звісно, ні! Бо лише в 2014-му було порушено кримінальну справу про буцімто «шахрайство» Гнатика, але ж є всі розписки, гроші повернуто і в міському суді ми виграли цю справу. В Апеляційному суді Бориса Гнатика визнали винним і присудили 3 роки та 6 місяців за «накручені» мільйонні відсотки по боргах і невстановлену матеріальну шкоду… Тому крапку в цій суперечці має поставити Верховний Суд України, який 15 жовтня попросив більше часу на ознайомлення із матеріалами справи і переніс слухання на 10 грудня.

– Чому ж Гнатика не затримала поліція одразу після вироку? І де він тепер? Кажуть, Бориса Вікторовича бачили у Вінниці…

– У залі Апеляційного суду Бориса Гнатика не затримали, і ще майже 2 тижні після вироку за ним поліція не прийшла… Жодних обмежень пересування в нього не було… Паспорти на руках – і він поїхав! Куди? Я не знаю, бо востаннє із Гнатиком спілкувався ще після суду… А у Верховному Суді 15 жовтня я чекав на провокацію, бо три оперативники із Вінниці явно чекали на Гнатика в Києві з наручниками. Але його в суді не було, і нині він десь є в Україні, але де… Тому по­ліція його шукає для відправлення у виправний заклад, а Ярослав сам клеїть оголошення про «розшук» із метою допекти Гнатику і його родині.

Борис Гнатик

– І все ж, ці 20 тисяч доларів Гнатик винен чи не винен?

– Якщо вам винні мало, ви дасте ще більше в борг під відсотки? Звісно, ні… Але після цієї ситуації із 15+ 5 тисяч Ярослав давав Гнатику 100 тисяч доларів і отримав їх на зазначених умовах. Бо це його «бізнес»… Але із цими «15+5» вийшла досить заплутана ситуація, де фігурує кредитна на той час машина «Тойота» Гнатика за зовсім інші гроші — вона тоді коштувала майже 50 тисяч «баксів»! І звісно, що віддавати Чубатюку авто вартістю 50 за 20 тисяч ніхто не збирався і мова про продаж «Тойоти» між ними не йшла… Можу лише сказати, що від дружби їхні стосунки перейшли на стадію «війни» і Гнатика реально хотіли розорити… Адже він гарантував позичені гроші своїм майном! Але коли твій магазин на 150 квадратів на Лісопарку оцінюють у 15 тисяч доларів по 100 за метр це ж «грабіж»… Тому в цій справі вже було все – перемовини, «стрілки», погрози зброєю, втручання «силовиків», державні виконавці, суди та вирок, який ми оскаржили в касаційному порядку… Бо гроші моїм клієнтом фактично виплачені, але інша сторона по курсу та коефіцієнтах інфляції вже нарахувала 5,5… А згодом 7 мільйонів гривень відшкодувань! Ви ж розумієте, до якого стану дійшов цей конфлікт, коли Гнатику намагались вручити підозру в день весілля його сина? Чи клеять листівки із його розшуком прямо на воротях його будинку… Втім, я лише адвокат і можу говорити про юридичний бік цієї справи. Бо емоцій більше у Бориса Вікторовича, який згодом сам розкаже більше про цю «війну» із Чубатюком із використанням поліції…

Ярослав Чубатюк

Водночас постраждалий у справі Бориса Гнатика Ярослав Чубатюк вже заявив, що дійсно «розвішує об’яви про шахрая, який ховається від тюрми… Бо хочу, щоб вінничани знали, що це за людина… Мені немає чого приховувати — є вирок, в якому все прописано, як воно було…»

Після цих жорстких відвертостей обох сторін цікаво, чи зустрінуться 10 грудня у Верховному Суді Борис Гнатик і Ярослав Чубатюк тет-а-тет під наглядом вінницької поліції та своїх захисників. Адже справа на 7 мільйонів між двома бізнесменами із Вінниці в столиці слухається не щодня?