У більшості випадків через не свідоме ставлення до обов’язку розраховуватися за спожите. Так пояснюють у КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго».

– На сьогодні антирекорд б’є одна з вінницьких родин, яка винна 288 тисяч 709 гривень за тепло. За справу вже береться юридично-договірна служба підприємства, і далі воно працює в судовому порядку. Якщо споживач не сплачує борг добровільно, за справу береться юридично-договірна служба підприємства і далі підприємство працює в судовому порядку. Звертаємо увагу, рішення на стягнення заборгованості у примусовому порядку відповідно до законодавства може бути прийняте і без явки самого неплатника.

Тож відповідальності за борги уникнути не вдасться, — розповіли у прес-службі КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго». — Маємо й цілі будинки, де теж не поспішають сплачувати за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання. Наприклад, за адресою вулиця Жуковського, 10 нам боргують 497 тисяч 677 гривень, із Пирогова, 59 А — 455 522 грн., із Пирогова, 73 А — 444 375 грн. Вул. Грибоєдова, 3 – 440 536 грн. Вулиця Ватутіна, 32 – 409 999 грн. У всі ці багатоповерхівки ми все одно подали тепло, хоч і в останню чергу, бо не робити цього не маємо права згідно з законом.

Вікторія Снігур