– Я йшов на трамвай. Він стояв на зупинці «Ліверпуль». Мабуть, посадка була закінчена. Але специфіка цих трамваїв така, що люди можуть самі відкрити дверцята. Тож я зробив декілька кроків пішохідним переходом до трамвая. Тролейбуса не бачив. Як сталась аварія — не пам’ятаю. Коли отямився, то вже лежав на асфальті, — розповів Василь Степанюк. — Виявилось, що мене збив тролейбус, який швидко рушив, не дочекавшись, поки усі люди зайдуть до трамвая…

У вінницькій місь­­кій лікарні швидкої допомоги мене тричі прооперували. Численні переломи лицьової частини черепа. Лікарі, по суті, склали його наново! Переламана ліва нога, куди вживили спиці. Ударом відірвало навіть пальця на нозі. Лікарі його пришили. Попереду важке та дороге лікування. Я дуже вдячний медикам.

Потерпілий Василь Степанюк

Василь Степанюк вважає, що зараз його намагаються зробити винним у ДТП.

– У соцмережах казали, що я тоді розмовляв по мобільному телефону, тож не звернув увагу на тролейбус. Це нісенітниці. Телефон був у мене в кишені. Ще казали, що я вийшов з-за опори. Тож водій тролейбуса мене не бачив. Але це грубе порушення правил дорожнього руху з боку водія, який мав упевнитись, що немає небезпеки для пішоходів! На фото з місця ДТП я бачив, що відразу після аварії тролейбус швидко відштовхали якнайдалі, не дочекавшись дозволу слідчого. Представники транспортної компанії у лікарні пропонували мені п’ять тисяч гривень компенсації, аби я підписав папір, що не маю претензій… Я відмовився. Знаю, що там є відеонагляд вінницької муніципальної варти. Але усі три відеокамери взагалі не працювали. Це як зрозуміти? Мій адвокат вже направив відповідний запит до міської ради. Слідчий відверто каже — цю справу взагалі закриють за відсутністю складу злочину. Тому я прошу відгукнутись усіх свідків ДТП, особливо тих, хто допомагав мені. Це був будній день, це бачила купа людей на Соборній… Кажуть, що мені ще допомагав юнак — свідок, який працює лікарем чи вчиться у медичному університеті. Щиро вдячний йому та прошу відгукнутись! Мій телефон (097) 448-13-19.

У пресслужбі обласної поліції так прокоментували ситуацію:

– Призначено ряд експертиз, зокрема автотехнічну, судово-медичну. Опитуються свід­ки події. За попередньою інформацією слідства, пішохід почав рух по проїзній частині у невстановленому місці, не пересвідчившись у безпечності руху.

– На жаль, камери відеонагляду у цьому місці дійсно тривалий час не працюють. Зокрема камера, що відстежує рух транспорту через вулицю Соборну, — пояснили, у свою чергу, у муніципальній варті м. Він­ниці. — Ми в жодному разі не ховаємо наявні записи… Але тут такий форс-мажор!

– Ми в жодному разі цілеспрямовано нікого не звинувачували у цій аварії, — відповів керівник КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко. — Треба дочекатись остаточних висновків слідства. Тому поки жодних коментарів.