Втім, ця площа і без школи є своєрідним магнітом для 1000 молодих людей та дітей мікрорайону, де явно бракує спортивного центру. Тому після перемоги 6 листопада на конкурсі «Бюджету громадських ініціатив Вінницької міської ОТГ» одного великого проекту для Старого міста – майданчика для занять із воркауту місцева громада ініціювала разом із своїм депутатом Зарембою будівництво повноцінного спортядра. Подробиці стали відомі під час приїзду на Старе місто мера Вінниці Сергія Моргунова.

– Наш проект №26 здобув 1941 голос і повірте, було досить важко у приватному секторі Старого міста зібрати стільки голосів. Але люди хочуть тут стадіон, бо молодь та діти в кожному дворі. Тому «Реконструкція спортивного поля на площі Шкільній має стати поштовхом до відкриття майданчику для занять вуличною гімнастикою воркаут (WorkOut). І громада виявила бажання долучитись до загальної реконструкції, а точніше – будівництва сучасного стадіону на Старому місті, – пояснив міському голові подробиці спортивного проекту, частина із якого буде реалізована в наступному році, депутат ВМР В’ячеслав Заремба. – Нам вистачить поля для міні-футболу. Ще кількох зон із тренажерами, зеленим куточком, благоустроєм для відпочинку старшого покоління… А майданчик для воркауту показав людям, що разом тут можна зробити справжню красу для себе і своїх дітей. Бо Старе місто з кожним днем стає все комфортнішим, світлішим та цікавим. Просимо підтримати цю народну ініціативу, бо люди готові виходити, приймати участь та докладати власних рук, ідей та сил.

І мер Вінниці сьогодні під час приїзду на Старе місто дав доручення підлеглим розпочати проектування цього важливого спортивного проекту.