Серед них є нові та знайомі мешканцям області прізвища.

Так на посаду голови Томашпільської РДА претендує Ві­талій Годний, який працює заступником очільника селищної ради.

– Взагалі весь апарат селищної ради бажає кращого. Попередньо в нас негативне ставлення до такого призначення. Тим паче, які особливі здобутки в цього громадянина? — кажуть нам громадські активісти з Томашполя. — Ми не можемо стверджувати, що кандидати повинні відповідати за репутацію своїх родичів, але рідний брат Віталія Годного є яскравим прихильником Медведчука та влітку взяв участь у пропагандистському телешоу в Москві «60 минут».

Сергія Годного там назвали «українським політологом». Під час ефіру він навіть не думав попросити репліки, коли всіх українців обзивали «фашистами», але дочекався, поки його Скабєєва попросить розповісти, як «врятує Україну» партія Медведчука. І вже тоді вінничанин пустив у хід всю свою «ораторську майстерність». Студія, звісно, аплодувала. Віталій Годний з Томашполя поділяє позицію свого брата, а за пост, написаний у соцмережі, навіть влаштовував розбірки. То про що тут ще можна говорити…

Ще одним знайомими обличчям є Владислав Уткін, який вже був головою Гайсинської РДА, але знову рветься на посаду. За час його керівництва у районі часто виникали скандали. Зокрема навколо єдиного у місті храму святого великомученика і цілителя Пантелеймона Української Православної Церкви Київського патріархату. Владислав Уткін не приховував, що тут цій церкві не місце, та під час зустрічей з громадою дозволяв собі зневажливе ставлення.

– Крім того, на сесії та «круглі столи» він навіть не допускав опозиційних депутатів. Зокрема під час колегії, яка відбулась навесні, всім, хто проходив до зали, видавався маленький листочок з печаткою адміністрації. Навіть міського голову Анатолія Гука на це дійство не запросили, він пізніше буквально прорвався до зали і сидів «на гальорці». Коли ж ми підійшли до дверей, нас не впустили! — каже активіст та депутат райради Олександр Колісніченко.

Конкуренцію Владиславу Уткіну може скласти Андрій Скакодуб з Ладижина. Свого часу він працював юристом міської ради. Пішов звідти через неможливість нормально працювати під керівництвом мера міста Валерія Коломєйцева. Потім де­кілька років поспіль очолював міську організацію ВО «Батьківщина», а зараз є головою ГО «Ладижинська громадська рада». Кілька років тому по телефону його викликали на зустріч, на яку ніхто не прийшов, а дорогою додому напали двоє молодиків з кастетами і добряче відлупцювали. Пан Андрій був впевнений, що це помста за його активну громадянську позицію, адже останнім часом йому вже неодноразово погрожували.

– Били мовчки і жорстоко. При мені був фотоапарат та гроші. Нічого не вкрали, тому це було замовлення. Підозрюю, що через те, що захищав інтереси територіальних громад навколо Ладижина щодо будівництва «Нашою Рябою» другої черги курників та інше, — розпо­вів Андрій Скакодуб.

Валентина Лісова