Першим прогримів жорстокий напад на чоловіка у Княжичах. У нього стріляли з пістолета ТТ, й він дивом вижив. З місця події зловмисники зникли на авто.

– Стрільбі передувала дорожньо-транспортна пригода. Після зіткнення двох автомобілів пасажири одного з них вирішили з’ясувати стосунки за допомогою зброї. У результаті водій легковика перебуває в лікарні. Відомо, що організатором злочину став 38-річний вінничанин, який займається приватним підприємництвом. Він дуже багато часу по роботі проводив у столиці й з жертвою в нього насправді ще раніше були особисті неприязні стосунки. Йому навіть намагались підпалити авто.

Після замаху на вбивство всі бандити втекли, а орга­нізатора затримали столичні слідчі у Вінниці в орендованій квартирі. Його відправили під варту на 60 днів без права вийти під заставу.

Олену вбив колишній чоловік з другом

Трагічний фінал і в історії з 44-річною Оленою Лісовою з Бара, яка мешкала у Києві та була співзасновницею будівельної компанії. Її вбив колишній чоловік разом з товаришем. Близькі Олени не можуть зрозуміти, за що жінка поплатилась життям…

Вбита Олена

– У Бару до цих пір живе мама покійної, а тато недавно помер. 23 роки тому Олена приїхала в Київ і вийшла заміж за Олега. Свекруха і чоловік пос­тійно їй дорікали тим, що вона з про­він­ції. Мовляв, во­ни кияни і витягли її з бруду. Вони Оле­ні просто життя не давали, — розпо­віли журналістам знайомі Олени. — Чоловік працював автослюсарем, а останнім часом таксував. Олена народила дитину і вступила до інституту на заочний факультет, щоб мати освіту. Вона не боялася ніякої роботи, могла і стіни штукатурити, і фарбувати. У 90-х її родичі в Києві заробляли на ремонтах квартир і будинків. А Олена була у них ніби як виконробом — робила розрахунки робіт.

Так поступово з роками у них створювалася фірма, однією із засновників якої останнім часом і була жінка. Першу 2-кімнатну квартиру подружжю купила свекруха. Потім пара заробила грошей і замість 2-кімнатної квартири придбала 3-кімнатну, і знову весь ремонт там робила Олена. Вона любила свого чоловіка, хоча він бив її, принижував. Але нікому не показувала, що відбувається дома, приховувала.

Дев’ять років тому вони таки розійшлися — чоловік її вигнав і подав на розлучення. Вона з дитиною змушена була піти гола і боса. Перші півтора року жила в гуртожитку. Але відсудила у чоловіка половину квартири. І, незважаючи на те, що житло було шикарне, родичі спеціально про­дали його за копійки, тільки щоб Оле­ні не дісталися гроші. Жінка зуміла потім придбати 2-кімнатну квартиру для себе і сина. І знову почала її облаштовувати. А через кілька років народила другого сина. Знову заміж не вийшла.

Два тижні тому Олені подзвонив чоловік, представився знайомим. І запропонував приїхати до нього в Бориспільський район домовитися про ремонт. Лена, звичайно, вирішила їхати. Вранці завезла сина в садок і на своєму «Ленд Ровер» виїхала за Київ. Там жінку зустріли знайомий і її колишній. Вони відібрали сумку, телефон і почали її бити, потім наділи наручники і повезли в ліс. У Олени виявився другий телефон, з якого вона встигла відправити СМС хрещеній молодшого сина. У ній повідомила, що її схопив колишній. Чоловіки вивезли Олену в ліс і стали жорстоко бити, а потім перерізали горло і закопали. Машину вони заховали в селі в Київській області. Поліція знайшла в авто битку і лопату. А в гаражі колишнього чоловіка виявили речі вбитої.

У поліції вважають, що чоловіки вбили Олену заради наживи. 5-річний син знаходиться під опікою хрещеної. Старшому синові 22 роки. Обох підозрюваних суд заарештував на два місяці без права внесення застави.

Віталіна Володимирова