Чоловік звернувся до фахівців, які відібрали матеріали та провели лабораторне дослідження. Виявили сказ. Власнику собаки у лікарні роблять уколи.

– Як тільки ми отримали експертний висновок на сказ, було скликано протиепізоотичну ко­місію при Жмеринській районній адміністрації. Відповідно до її рішення, оголосили карантинні обмеження та встановили загрозливу зону. Навколо осередку профілактичні щеплення отримали 50 голів котів та собак. Після проведення епізоотичного розслідування встановили ще 15 тварин, які, можливо, заразилися. Всі теж на вимушеному щепленні. Ситуація контрольована, — каже Сергій Слободянюк, начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Головного управління Держ­продспожислужби у Він­ниць­кій області.

Медики зазначають, що у більшості випадків хвора на сказ тварина поводить себе агресивно, має надмірне слиновиділення. Але іноді вона пригнічена та не реагує на подразники. Якщо вчасно людина не звернеться за допомогою, укус може призвести до летальних наслідків.

Вікторія Снігур