І знову на слуху керівник управління у справах національностей та релігій Ігор Салецький! 30 жовтня у Вінниці слідчі вирішили провести обшук у його робочому кабінеті. Все провадиться згідно з ухвалою суду на вилучення документів.

Як повідомила керівник пресслужби управління поліції області Анна Олійник, обшук відбувається у рамках кримінального провадження, де Ігоря Салецького підозрюють у тому, що він перевищив повноваження, перереєструвавши кілька релігійних громад із Московського патріархату на новостворену ПЦУ.

Отже, протистояння триває навіть попри рішення Апеляційного суду. Цього разу конфлікт виник не між скаржником в особі церковників Московського патріархату та чиновником, а правоохоронним органом і державною інституцією.

Після звернення до поліції місцевої єпархії УПЦ МП слідчі органи відкрили провадження за статтею «самоуправство» відносно Ігоря Салецького. Його намагалися відсторонити від посади керівника управління, але Апеляційний суд від­мінив рішення суду першої інстанції. Та наразі діє ли­ше ухвала суду щодо обмеження руху. Для того, щоб виїхати за межі Вінниці, начальник обласної установи має брати дозвіл у слідчої С.Воронюк. Так ось, напередодні Ігор Салецький погодив зі слідчою свій виїзд до Тростянця, аби там у судовому засіданні представляти інтереси держави. Вона дозволила, але 30 жовтня зранку прийшла до його робочого кабінету разом з двома правоохоронцями й ухвалою суду про вилучення документів про реєстрацію релігійних громад у Новоживотові Оратівського та Вапнярці Томашпільського районів.

Ігор Салецький розповів, що кілька тижнів тому слідча вже вилучала цілу низку документів. Він чітко виконував все, що було вказано в ухвалі суду. Та слідча скаржилася, що їй відмовляють у співпраці. Цього разу, знаючи, що Ігор Салецький має відбути до Тростянця, щоб взяти участь у судовому засіданні, вона знову прийшла по документи…

Ігор Салецький переконаний, що такі дії слідчої не що інше, як намагання перешкодити йому у виконанні своїх службових обов’язків.

Ілона ВАЛЬТЕР