Цей резонансний випадок стався на початку серпня неподалік залізничного вокзалу у Вінниці.

Під ранок поліцейські патрулювали місто та звернули увагу на автомобіль таксі «CHERY AMULET». Спинили водія, й в ході проведення обстеження на стан алкогольного сп’яніння було встановлено, що останній керував транспортним засобом нетверезим. У його крові знайшли 1,41 проміле. Коли на чоловіка взялись складати адміністративний протокол, він спробував вирішити питання мирно. Запропонував трьом патрульним спочатку 100 доларів США, а потім вдвічі збільшив хабар за непритягнення його до відповідальності.

Та правоохоронцям така ідея не сподобалась, й вони викликали на місце слідчо-оперативну групу. Проти таксиста відкрили кримінальне провадження та подали матеріали до суду. Вже у засіданні чоловік, який родом з Мар’янівки Гайсинського району, свою винуватість у вчиненні злочину визнав повністю, щиро розкаявся та дав показання, які відповідають обставинам, викладеним в обвинувальному акті. Пояснив суду, що дійсно їздив п’яним та боявся відповідальності. Просив суд суворо його не карати, оскільки висновки для себе зробив.

Зрештою, суддя Геннадій Кашпрук ухвалив рішення визнати водія винним та призначив йому покарання у вигляді штрафу — 10200 гривень. Наміру оскаржувати рішення таксист не має.

Коли верстався номер газети, стало відомо, що у Вінниці по вулиці Брацлавській затримали знову водія у стані алкогольного сп’яніння — 1,25 проміле. Чоловік натякнув поліцейським, що «хоче вирішити питання на місці», а згодом почав пропонувати кошти у розмірі 100 доларів. Для документування події охоронці порядку викликали колег. Патрульні склали на водія протокол за керування автомобілем у нетверезому стані, а також виписали постанову за порушення правил дорожнього руху.

Віталіна Володимирова